ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kayıtsız tasarımcının 2 yıldan beri de kaçak olduğu ortaya çıktı

Kayıtsız tasarımcının 2 yıldan beri de kaçak olduğu ortaya çıktı

Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği'ne üye olmadığı halde inşaat projesi ve bahçe duvarları için anlaştığı Hazar Osman Sultan'dan TL ve Sterlin bazında yüklü miktarda nakit para temin ettiği ortaya çıkan Bülent İsmailoğlu tutuklandı.

Yayın Tarihi: 05/05/19 08:28
okuma süresi: 3 dak.
Kayıtsız tasarımcının 2 yıldan beri de kaçak olduğu ortaya çıktı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Yeniboğaziçi'ndeki bir inşaat ve bahçe duvarı projesi için Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği'ne üyeliği bulunmadığı halde İskele'de neredeyse ofis olarak kullandığı bir pastanede Hazar Osman Sultan ile bir anlaşma yapan Bülent İsmailoğlu'nun Sultan'dan 41 bin TL ve 12 bin 850 Sterlin nakit para temin ettiği ortaya çıktığı. İsmailoğlu yapılan şikayet üzerine tutuklanırken, polis zanlının Hazar Osman Sultan'a kendisini mimar olarak tanıttığını ancak kendilerine tatminkar bir izahatta bulunamadığını açıkladı. Polisin yürüttüğü soruşturmada ayrıca zanlı İsmailoğlu'nun 2017 yılından bu yana ülkede kaçak olarak yaşadığı ortaya çıktı. Zanlı mahkemede "gönül meselesi" yüzünden çıkış yapamayıp kaçak duruma düştüğünü beyan ederken, mahkeme, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis: Alınması gereken ifadeler mevcut

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Yokuşoğlu mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Bülent İsmailoğlu'nun "İzinsiz taşeronluk yapmak" ve "KKTC'de izinsiz ikamet etmek" suçlarından methaldar olduğunu açıkladı. Zanlının 2018 yılı Aralık ayı içinde, İskele'de Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği'ne üye olmadığı halde, Hazar Osman Sultan ile Yeniboğaziçi'nde inşaat projesi ve bahçe duvarlarını yapmak için anlaşma yaptığını kaydeden Yokuşoğlu, zanlının anlaşmanın karşılığında 2018 yılı Aralık ayı ile 2019 yılı Şubat ayları arasında 41 bin TL ve 12 bin 850 Sterlin nakit parayı temin ettiğini ifade etti. Zanlının kendisini şikayetçiye mimar olarak tanıttığını belirten Yokuşoğlu, bununla ilgili polise tatminkar izahatta bulunamadığını söyledi. Zanlının gönüllü ifade verdiğini belirten Yokuşoğlu, zanlı Bülent İsmailoğlu'nun 5 Haziran 2017 tarihinden beri izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini ve zanlının ülkede yasal statüsü bulunmadığını kaydetti. Soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Yokuşoğlu, zanlı Bülent İsmailoğlu'nun 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

"Tasarımcıyım ben, gönül meselesi yüzünden kaçak duruma düştüm"

Mahkemede söz hakkı tanınan zanlı Bülent İsmailoğlu, KKTC'ye 6 yıldan beri turist olarak gidip geldiğini, 2017 yılından bu yana gönül meselesi yüzünden ülkeden ayrılamadığını beyan etti. "Türkiye'de yanımda mimarların çalıştığı bir şirketim var. Yüksek Lisans mezunuyum. Resim ve iç mimarlık mezunuyum tasarımcıyım ben" diyen zanlı İsmailoğlu, "tasarım için onlar gelip beni buldular, daha önceden bazı işlerim vardı başka mimar arkadaşların yardımı ile, bu tasarımı yapar mısın diye sordular bende kabul ettim" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.