GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Prodromu: "Türkiye, Münhasır Ekonomik Bölgemizi ihlal ettiği sürece müzakereler başlayamaz"

Prodromu: "Türkiye, Münhasır Ekonomik Bölgemizi ihlal ettiği sürece müzakereler başlayamaz"

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, "niyetlerinin Kıbrıs'ta çözüm için müzakereleri başlatmak olduğunu ancak Türk gemileri Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını ihlal ettiği ve gerginlik yarattığı sürece bunun mümkün olmadığını" söyledi.

Yayın Tarihi: 06/05/19 15:06
okuma süresi: 3 dak.
Prodromu: "Türkiye, Münhasır Ekonomik Bölgemizi ihlal ettiği sürece müzakereler başlayamaz"
A- A A+
Türkiye'nin sondaj gemisinin Güney Kıbrıs'ın 'münhasır ekonomik bölgesi'ndeyken, Anastasiadis'in Crans-Montana türü bir toplantıya katılmayı isteyip istemeyeceği soruları üzerine Rum Hükümet Sözcüsü Prodromu, bunun çok kuramsal bir soru olduğunu belirtti ve "Eğer BM, Kıbrıs Cumhurbaşkanı'nı davet etme aşamasına geçerse, geçerli koşulları gözden geçireceğiz, tüm tarafların görüşlerini, önce ve en çok Türkiye'ninkilerini gözden geçireceğiz ve ona göre hareket edeceğiz" dedi.

"Kıbrıs Rum tarafı çözüm müzakerelerinin başlamasını isterken Türkiye'nin bundan kaçınmaya çalıştığını" iddia eden Prodromu, "Cenevre ve Crans-Montana formatında, Avrupa Birliği'nin de katıldığı bir görüşmenin Türkiye'yi Kıbrıs'taki varlığına son vermesi, garantilerle müdahale haklarıyla ilgili yükümlülüğüyle karşı karşıya getireceğine" işaret etti.

"Anastasiadis'in diğer taraflarla Türkiye'nin kışkırtmalarını görüşüp görüşmediği" sorusuna ise Rum Sözcü, "konunun her vesileyle Anastasiadis'in görüşmelerinin gündeminde olduğunu" aktardı.

Konunun 9 Mayıs'ta Romanya'da yapılacak gayrı resmi Avrupa Konseyi'nin gündemine eklenip eklenmeyeceği sorusuna da Prodromu, "gelecek çarşamba günü duruma bakılarak konunun gündeme getirilebileceği" yanıtını verdi.

Prodromos Prodromu, "Lefkoşa'nın Ankara'dan Kıbrıs'ın MEB'indeki sondajla ilgili niyetini bir kez daha gözden geçirmesini beklediğini, konunun keyfi olarak ele alınmasının Türkiye'yi dışladığını; ayrıca hükümetin Avrupa Komisyonu, Mısır, Rusya ve Yunanistan'ın tepkilerinden memnun olduğunu" kaydetti.

Rum Hükümet Sözcüsü, "Lefkoşa'nın uygulamakta olduğu bir dizi önleyici tedbirden de" söz etti "bunlara ek tedbirlerin de bulunduğunu; ancak açıklamanın lehte olmayacağını, AB'yle birlikte bunların bölgede istikrarsızlığa yol açan konuyu çözeceğini" ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.