ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

1'i din görevlisi 4 kişi tarihi kilise çanı ve şamdanlarla yakalandı

1'i din görevlisi 4 kişi tarihi kilise çanı ve şamdanlarla yakalandı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda araçlarında satışa hazır etnografik nitelikte eski eserler bulundurmaktan 1'i din görevlisi 4 kişi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 07/05/19 07:40
okuma süresi: 2 dak.
1'i din görevlisi 4 kişi tarihi kilise çanı ve şamdanlarla yakalandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

Lefkoşa'da yapılan operasyonda araçlarında satışa arz edilmiş etnografik nitelikte eski eserler bulundurmaktan 30 yaşındaki Din Görevlisi Erhan Bayandursun, 34 yaşındaki işçi Hakan Bayandursun, 32 yaşındaki şoför Burhan Bayandursun ve 48 yaşındaki işçi Mehmet Salih Aydın tutuklandı.

Meseleyle ilgili olarak mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Alparslan Yavuz, "Etnografik nitelikteki olan eski eser kilise mallarını kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurma" suçlarından methaldar olduklarını mahkemeye aktardı.

Yavuz, zanlıların dün gece saat 23.30'da Lefkoşa'da Okullar yolu üzerinde bulunan park alanında ES 245 plakalı van araç içerisinde satışa arz edilmiş şekilde etnografik nitelikteki eski eserler bulunduğunu aktardı.

Yavuz, Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda tutuklanan zanlıların, etnografik nitelikte eski eser olan iki adet 58 cm çapında ve 63 cm yüksekliğindeki tunçtan mamul kilise çanlarını, birer adet 207 cm, 192 cm, 152 cm ve 133 cm boyunda bakırdan mamul şamdanlar ile iki adet 190 cm boyunda bakırdan mamul şamdanları kanunsuz olarak tasarruflarında bulundurduklarını belirtti.

Operasyon sonucu ES 245 plakalı van araç içerisindeki eski eser niteliğindeki tüm malzemelerin emare olarak alınıp, zanlıların suçüstü olarak yakalandığını belirten Yavuz, mesele ile ilgili tahkikatın yeni başladığını ve zanlıların gönüllü ifade verdiklerini söyledi.

Yavuz, gönüllü ifadelerinteyit tekzibinin yapılacağını ve zanlıların kilise mallarını nereden aldıklarının araştırılması gerektiğini belirterek, zanlıların üç gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların üç gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.