GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerini 'istila' olarak yorumladı

Anastasiadis, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerini 'istila' olarak yorumladı

Rum lider Anastasiadis, Türkiye'nin, Güney Kıbrıs'ın "Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki" (MEB) faaliyetlerini 'ikinci bir istila' olarak tanımladı ve hükümetin durumu dikkatle izlediğini belirtti.

Yayın Tarihi: 07/05/19 11:01
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerini 'istila' olarak yorumladı
A- A A+
BM Genel Sekreteri'ne bir mektup göndererek Türkiye'nin faaliyetlerinin, Kıbrıs sorununda BM gözetiminde müzakerelerin başlaması olasılığında aşılmaz engeller koyduğunu kaydeden Anastasiadis, "Hiç kimse tehditler altında barıştan söz edemez" dedi.

Anastasiadis, mektubuna şöyle devam etti:

"Bu uluslararası hukukun açık bir ihlali veya Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Münhasır Ekonomik Bölgesi'nin ihlali olduğu düşünüldüğünde diyebilirim ki; ikinci bir istiladır."

Genel Sekretere mektubunda Türkiye'nin faaliyetlerini 'yıkıcı bir darbe' olarak niteleyen Anastasiadis, 'Fatih' Kıbrıs'ın 40 mil açığındayken müzakerelerin nasıl başlayacağını sordu, "Şüphesiz Türkiye'nin davranışının bir sonucu olarak üstesinden gelinmez sorunlar yaratılmıştır. Ve sizin de anlayabileceğiniz gibi tehditler altında barıştan söz edilemez ve bu sadece tehdit değil uluslararası hukukun ihlalidir" dedi.

Türk yetkililer cuma günü bir NAVTEX yayımlayarak sondaj gemisi Fatih'in 3 Mayıs – 3 Eylül tarihleri arasında Baf'ın batı bölgesinde sondaj araştırmaları yürüteceğini duyurmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.