EĞİTİM
okuma süresi: 12 dak.

DAÜ, 24. Bahar Festivali'ne hazır

DAÜ, 24. Bahar Festivali'ne hazır

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bahar Festivali'nin 24'üncüsü, bu yıl 15-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında DAÜ Kampüsü'nde düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 07/05/19 18:25
okuma süresi: 12 dak.
DAÜ, 24. Bahar Festivali'ne hazır
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in mobil iletişim sponsorluğunda gerçekleştirilecek ve 4 gün sürecek olan 24. DAÜ Bahar Festivali ve DAÜ'nün kuruluşunun 40. Yılı'na özel yıl içerisinde yapılması planlanan etkinlikleri ile ilgili detaylı bilgi vermek adına, 7 Mayıs 2019 Salı günü, saat 12:30'da, DAÜ Deniz Tesisleri'nde, DAÜ Rektörlüğü Basın Toplantısı gerçekleştirdi.

"Bizim İçin Bir Onur Meselesi"

24. Bahar Festivali etkinlikleri ve DAÜ'nün 40. Yıl Etkinlikleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlayan toplantının açılış konuşmasını DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam gerçekleştirdi. 40. Yıl'ın DAÜ için bir onur meselesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osam, bu bakımdan Rektörlük ile DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü'nün son derece hassas bir çalışma yapmış olduklarını aktardı.

"Çok Zengin Olacak"

DAÜ Öğrenci İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Oğurlu da, "40. yılımızı bu yıl çok coşkulu bir şekilde kutluyoruz. Bahar Şenlikleri de bu yıl çok daha zengin olacak. Birçok sanatçının yanında söyleşilerimiz ve aktivitelerimiz olacak. Yılın başından beri 40. yılımızı kültür-sanat anlayışıyla kutlamaya başladık. Eğitim yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de çok önemli olduğuna inanıyoruz" dedi. 40. Yıl etkinlikleri ile ilgili de bilgiler veren Prof. Dr. Oğurlu "CSO ve Mor ve Ötesi konserleri, Harun Tekin – Koray Akustik Konseri, 40. Yıl Anısına Opera, Şener Şen ve Mert Fırat'ın oynadığı Zengin Mutfağı, Devlet Tiyatrosu ile Lefkoşa Belediye Tiyatrosu oyunları, 40. Yıl Anı, Sosyal, Kültürel ve Spor Etkinlikleri kapsamında 40. Yıl dans etkinliği ve atölye çalışması, 'Portreler, Stiller ve Hikayeleri' konulu Kıbrıslı 40+3 (hayatta olmayan) sanatçının eserlerinden oluşan sergi, 40. Yıl dolayısıyla geçmişten günümüze DAÜ kısa filmi, geçmişten günümüze DAÜ kataloğu, 40 yılda DAÜ'ye emek verenler kokteyli, Osman Alkaş, Hazal Ergüçlü, Hüseyin Çağlayan, Hüseyin Köroğlu, Raşit Bağzıbağlı gibi Kıbrıslı ünlülerin davet edilmesi, 40. Yıl Bisiklet Yarışı, 40. Yıl Maratonu gibi etkinliklerin yanı sıra, her ay KKTC ve Türkiye'den 1 yazar ağırlanacak" dedi.

"DAÜ'ye Şükranlarımızı Sunuyoruz"

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ise Türkiye'de toplam 25 üniversite ile iş birliği yaptıklarını belirterek, "Hiçbirisinde burada gördüğümüz misafirperverliği ve desteği görmüyoruz. Sporu araç olarak kullanıp, farklılaştırılan zihinsel engelli bireyleri topluma kazandırmak amaçlı faaliyetlerimize çok büyük destek veriyorsunuz. Bu vesileyle DAÜ'ye teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

"DAÜ'lü Gommalar"

Bahar Festivali temasının temelini, DAÜ'nün hayvan dostu kampüsü ve hayvanlara olan sevgisini yansıtan "DAÜ'lü Gommalar" sloganı oluşturuyor."DAÜ'lü arkadaşlar" anlamını taşıyan sloganda "Gomma" kelimesi ada genelinde sıklıkla kullanılan konuşma diline özgü yerel bir kelime olup, arkadaş, ahbap ve kanka anlamlarını taşıyor.

Afiş tasarımında yer alan hayvanlar sadece insanların dostları olarak vurgulanmamaktadır. Buna ek olarak, afişte yer alan ve ayrıca kampüste sıkça karşılaştığımız bu hayvanlar bizlere üniversitemizin sloganı olan erdem, bilgi ve gelişimi hatırlatmaktadır.

Afişteki karganın taşıdığı sembolik anlam, ilim ve bilgelik ile ilişkilendirilmiştir. Karganın ağzında tuttuğu anahtar ise gücü temsil etmektedir. Bu anahtar bizlere, ilim ve bilgeliğe sahip kişilerin her kapıyı açabileceklerini hatırlatır.

Parlak zeka, beceri, merak, esneklik ve uyum sağlayabilme gibi özellikler kedilerin simgelediği birçok şeyden sadece birkaçıdır. Keşfetme, grubun başını çekme, herhangi bir çevreye uyum sağlama gibi dürtüler kolaylıkla ilerlemenin bir formu olarak yorumlanabilmektedir. Kedinin ağzındaki, Türkçe karşılığı fare olan ancak dilimizde bilgisayar mouse'u olarak kulllanılan nesne ise adapte olmayı simgeler ve bizlere değişen şartlara veya ortamlara uyum sağlamamız gerektiğini hatırlatır.

Köpeklerin karakteristik özelliklerini göz önünde bulundurduğumuz zaman, üniversitemizin erdem ilkesini onların simgelemesi tam yerinde bir karardır. Köpeklerin simgelediği önemli özelliklerden olan sadakat, içtenlik, güvenilirlik, asillik, şartsız kabullenme ve sevgi, cesaret, arkadaşlık, koruma, ve son olarak adaletsizlikle savaşma istekleri, ahlaki mükemmeliyet yolunda bizlere ışık tutabilmektedir.

Kortej Yürüyüşü 15 Mayıs'ta

24. DAÜ Bahar Festivali, 15 Mayıs 2019 tarihinde, saat 17:30'da, Mağusa Gelişim Akademisi önünden hareket edip DAÜ Kampüsü'nde tamamlanacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Gün içinde de etkinliklerin devam edeceği Festivalde resmi açılış saat 19:00'da Festival Alanı'nda, DAÜ VYK Başkanı Av. Boysan Boyra, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, VYK Üyeleri, Rektör Yardımcıları ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu BaşkanıMehmet Civelek'in katılımları ile gerçekleştirilecek.

Koray Avcı, MFÖ, Edis ve DJ Kura DAÜ Yasin Düşüner Stadyumu'nda Sahne Alacak

Festivalin ilk günü olan 15 Mayıs 2019 tarihinde Türkiye'nin ünlü sanatçısı Koray Avcı ana sahnede konser verecek. Saat 22:00'de gerçekleştirilecek olan konserde Koray Avcı, birbirinden güzel şarkılarıyla geceye katılanlara unutulmaz saatler yaşatacak. Öte yandan ikinci sahnede de Mavra konser verecek.

16 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 22:00'de Mazhar Fuat Özkan (MFÖ) gerçekleştireceği konser ile unutulmaz şarkılarını seslendirecek. İkinci sahnede ise saat 19:20'den itibaren Emre Fırat ve Route 66 sevenleri ile buluşacak.

17 Mayıs 2019 tarihinde saat 22:00'de ise DJ Kura çalacağı parçalar ile geceye katılanlara unutulmaz saatler yaşatacak. Saat 19:05'ten itibaren ise ikinci sahnede Yağız ve Koli Band sahne alacak.

18 Mayıs 2019 Cumartesi günü, festivalin kapanış gecesinde ise saat 22:00'de son dönemlerde seslendirdiği parçalar ile adından sıkça söz ettiren Edis hayranları ile bir araya gelecek.

Konferans ve Atölye Çalışması Gerçekleştirilecek

15 Mayıs 2019 tarihinde saat 14:30'da Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda Prof. Dr. Meltem Yalınay tarafından "Bağırsak Mikrobiyotası: Nasıl Beslenelim? Hangi Probiyotik?" konulu konferans gerçekleştirilecek.

Ayrıca, 16 Mayıs 2019 Perşembe günü, saat 11:30'da Aktivite Salonu'nda Prof. Dr. Mehmet Sungur "Şeytan Üçgeni: Aşk, Evlilik, Sadakatsizlik" konusunda konferans gerçekleştirecek. Öte yandan, sanatçı Mert Gürkan "Pixelart" konusunda gerçekleştireceği atölye çalışması ile öğrenciler ile bir araya gelecek.

Tugay Kerimoğlu, Rezzan Kiraz, Emre Canbazoğlu, Burkay Özdemir, Dr. Ender Saraç Söyleşi Gerçekleştirecek

Türkiye'nin ünlü spor yorumcusu ve eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu 15 Mayıs 2019 tarihinde saat 15:00'de Aktivite Salonu'nda "Adanmış Hayatlar" konulu söyleşi gerçekleştirecek.

16 Mayıs 2019 tarihinde saat 13:30'da Aktivite Salonu'nda ünlü astrolog Rezzan Kiraz gerçekleştireceği söyleşi ile öğrenciler ile bir araya gelecek. Öte yandan saat 14:30'da Mildmania Ceo'su Emre Canbazoğlu ve Mildmania Kurucu Ortağı Burkay Özdemir "Bağımsız Oyun Geliştiricisi'nin Galaksi Rehberi" konulu söyleşi gerçekleştirecek.

Saat 14.30'da Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda Türkiye'nin ünlü tiyatro ile sinema oyuncusu, yönetmen ve gazeteci Orhan Alkaya "Yazmasam Ne Olurdu?" ve saat 17:30'da da Dr. Ender Saraç söyleşi gerçekleştirecek.

Nasuh Mahruki, Tijen Karaş, Nebahat Çehre, Güneri Civaoğlu Sevenleri ile Bir Araya Gelecek

17 Mayıs 2019 Cuma günü Türk dağcı, yazar ve fotoğrafçı Nasuh Mahrukisaat 11:30'da Aktivite Salonu'nda söyleşi gerçekleştirecek. Ardından ise saat 13:00'te 15 Temmuz gecesi TRT'de darbe bildirisini silah zoruyla okuyan ve bir gecede milyonlarca kişi tarafından tanınan Tijen Karaş sevenleri ile buluşacak. Saat 17:30'da ise Türkiye'nin bir diğer ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Nebahat Çehre gerçekleştireceği söyleşi ile tiyatro severler ile buluşacak. Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda ise saat 17:00'de Türkiye'nin önde gelen gazeteci ve yazarlarından, "Şeffaf Oda" programını hazırlayıp sunan Güneri Civaoğlu söyleşi gerçekleştirecek.

Gülse Birsel ve Enis Arıkan Sevenleriyle Buluşacak

18 Mayıs 2019 Cumartesi günü, saat 12:30'da, Türkiye'nin önde gelen tiyatro oyuncularından Ercan Kesal Aktivite Salonu'nda söyleşi gerçekleştirecek.

Aynı gün saat 13:30'da Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda son zamanlarda adından sıkça söz ettiren sosyal medya fenomeni ve Jet Sosyete oyuncusuEnis Arıkan severleri ile bir araya gelecek. Saat 16:00'da ise Esra Erol söyleşi gerçekleştirecek.

Öte yandan aynı gün saat 17:00'de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda son yılların sevilen ismi, senarist, oyuncu, yazar Gülse Birsel gerçekleştireceği söyleşi ile sevenleri ile bir araya gelecek.

Tiyatro Gösterisi Gerçekleştirilecek

24. Bahar Festivali kapsamında 16 ve 17 Mayıs 2019 tarihlerinde 19:30'da Ozan Güven ve Günay Karacaoğlu'nun yer aldığı "Don Kişot'um Ben" isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.

EMUATHLON 17 Mayıs 2019 Cuma Günü

Her yıl geleneksel olak Bahar Festivali kapsamında DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen EMUATHLON ise 17 Mayıs 2019 Cuma günü saat 15:00'de gerçekleştirilecek. Katılımın oldukça yoğun olmasının beklendiği yarışmada takımlar gruplar şeklinde en kısa sürede yarışı bitirmeye çalışacaklar.

Özel Olimpiyatlar Bir Kez Daha DAÜ'de

Son yıllarda DAÜ Bahar Festivali'nde yer alan ve "Oyun Birlikte, Hayat Birlikte" sloganı ile DAÜ'de çeşitli aktivitelere imza atan Özel Olimpiyatlar Türkiye, bu yılki Bahar Festivali'nde DAÜ ile Karma Pota Projesi etkinlikleri gerçekleştirecek. 17 Mayıs 2019 Cuma günü, saat 16:30'da Açılış Töreni gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında özel öğrencilerle birlikte 3'e 3 Karma Basketbol Oyunları oynanacak.

COLOR FEST 19 Mayıs Pazar Günü Yapılacak

Dünyanın en renkli festivali olarak bilinen "Color Fest" etkinliği 19 Mayıs 2019 Pazar günü saat 16:30'da DAÜ Golf Sahası'nda gerçekleştirilecek. Söz konusu etkinlik ile öğrenciler DJ'ler eşliğinde müziğin ve renklerin bütünleştiği rüya gibi bir atmosferde gönüllerince eğlenebilecekler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.