ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Lord davasında Bensen ile Varol gerginliği: "Tek deriniz medyatik olmak"

Lord davasında Bensen ile Varol gerginliği: "Tek deriniz medyatik olmak"

Bilge Lord'un Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen davasında Varol ve Bensen arasında gerginlik yaşandı.

Yayın Tarihi: 09/05/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Lord davasında Bensen ile Varol gerginliği: "Tek deriniz medyatik olmak"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

7 yaşındaki oğlunu öldürmekten yargılanan Bilge Lord'un dünLefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen davasında, Avukat Mehmet Bensen ve Başsavcı Yardımcısı Muavini Ahmet Varol arasında gerginlik yaşandı.

Gerçekleşen davada Bensen, Varol ve tanık olan Polis Memuru Hamza Tarman'ın Bilge Lordile annesine ait telefon kayıtlarını ortaya çıkarmasına tepki göstererek Varol'un hukuka aykırı davrandığını ve suç işlediğini söyledi. Bensen, "özel hayatın gizliliği" yasasına vurgu yaparak Varol ile Tarman'ın ses kayıtlarını ortaya çıkarmaları ile kendisini, Çakıcı'yı ve Lord'u rencide ettiğini de iddia etti.

Öte yandan Bensen, Ağır Ceza Mahkemesi'nin kayıtların dinlenmesine izin verenler ve Savcı Ahmet Varol hakkında soruşturma başlatmasını talep etti.

Savcı Ahmet Varol'u medyatik olmakla suçlayan Bensen, "önceki davada bir insanın onuru rencide olmuştur. Bu davada yargılanan ne Çakıcı ne de ben değilim. Sanığın yargılandığı davada biz rencide edildik" sözlerini kullandı.

VAROL: "TEK DERDİ GÜNDEME GELMEK BAŞKA BİR AMACI YOK"

Bunun üzerine mahkeme huzurunda cevap veren ve Bensen'in hiçbir yasal dayanağı bulunmadığını belirten Varol, "Bensen özel hayatın gizliliğine dikkat çekerken bazı maddeleri görmezden gelerek atlamış. Biz savcılık olarak işlenen cinayeti tüm olguları ile aktarmak için buradayız. Bizim görevimiz medyatik olmak değil, 7 yaşındaki oğlunu öldürmüş bir kadının, mahkeme huzuruna tüm olgular aktarıldıktan ve dinlendikten sonra ceza almasıdır" dedi.

"BENSEN KENDİ KOYDUĞU TEŞHİS VE ŞAHADET İLE ÇELİŞİYOR"

Başsavcı Yardımcısı Muavini Ahmet Varol, "mahkeme huzurunda Adli Psikiyatr Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı'nın dinlendiği gibi diğer doktorlar da dinlenecektir. Beni medyatik olmakla suçlayan Bensen sosyal medya hesaplarından dava süreci devam ederken yazılar yazıp paylaşırken, Çakıcı ise dava ile ilgili gazetelere demeç verirken bu durumda ben mi medyatik oluyorum?Yasa gereği yargılanma aşamasında avukat temin edilebilir fakat Bensen, bu dava için daha alt mahkemeden Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşınmadan gönüllü avukat oldu. Bensen ön plana çıkmak ve medyatik olmak için bu işi aldı. Bensen, söylenilenlerden incindiklerini söylüyor ama bu sözleri ben değil sanık Bilge Lord annesi ile yaptığı konuşmada söyledi. Bensen kendisini ve Çakıcı'yı rencide ettiğimizi iddia ediyor fakat Lord'un kendi ses kayıtlarından nasıl rencide olduğunu anlamış değilim. Çakıcı ve Bensen sosyal medya ile basına yaptıkları açıklamalarla olayları körüklediler" ifadelerini kullandı.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer huzurunda gerçekleşen davada Başkan Fadıl Aksun, davayı Avukat Mehmet Bensen'in müracaat kararının da açıklanacağı 16 Mayıs Perşembe gününe erteledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.