ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Tabancalarla yakalanınca, 6 yıllık hasmını el bombası ile öldürmeye çalıştığını itiraf etti

Tabancalarla yakalanınca, 6 yıllık hasmını el bombası ile öldürmeye çalıştığını itiraf etti

Dipkarpaz bölgesinde gece saatlerinde operasyon düzenleyen İskele Narkotik Şube ekipleri çok sayıda ateşli silah ve patlayıcı madde ele geçirdi. Polis Orhan Çökü ile söz konusu tabancaları Çökü'ye verdiğini tespit ettiği Osman Temiz ve Bayram Doğan'ı tutukladı. Yürütülen soruşturmada Çökü'nün 4 Mayıs tarihinde Ercan Zengin'i el bombası ile öldürmeye teşebbüs ettiği ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 10/05/19 07:21
okuma süresi: 5 dak.
Tabancalarla yakalanınca, 6 yıllık hasmını el bombası ile öldürmeye çalıştığını itiraf etti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

İskele Narkotik Şube ekipleri önceki gece Dipkarpaz'da başarılı bir operasyona imza atarak 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet mermi atar aparatlı fişek tabancası, toplam 31 adet fişek ve mermi ile yüksek tahrip gücü bulunan toz barut ele geçirdi.

Polis, söz konusu ateşli silah ve patlayıcı maddeleri tasarruf eden Orhan Çökü'yü tutuklarken, yapılan soruşturmada Çökü'nün 4 Mayıs 2019 tarihinde Dipkarpaz sakini Ercan Zengin'i balya yüklü ambarına düzenekle yerleştirdiği el bombası ile öldürmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Soruşturmasını derinleştiren İskele Narkotik Şube ekipleri, 2017 ve 2018 yılları Nisan ve Mayıs aylarında söz konusu kurusıkı ve fişek tabancasını zanlı Çökü'ye veren Osman Temiz ve Bayram Doğan isimli şahısları tespit ederek tutukladı. Zanlılar dün İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, "Adam öldürmeye teşebbüs" , "Patlayıcı madde ile yaralamaya teşebbüs" , "Kanunsuz patlayıcı madde ithal, taşıma ve tasarruf" ve "Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarruf" suçlaması ile hakkında soruşturma başlatılan zanlıların soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

HUSUMETİNİ BAHANE EDİP EL BOMBASI İLE ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTIĞINI İTİRAF ETTİ

İskele Narkotik Şube ekiplerinin "Yarasa Operasyonu" ismini verdikleri operasyon, geçtiğimiz günlerde Dipkarpaz'da meydana gelen "Adam öldürmeye teşebbüs" suçunun zanlılarını da ortaya çıkardı.

Çökü'nün 2013 yılında eski eser meselesinden Ercan Zengin'in kendisini polise şikayet edip tutuklanmasını sağladığı gerekçesi ile aralarında husumet olduğunu söylediği öğrenilirken, Çökü'nün Dipkarpaz sakini Ercan Zengin'in balya ambarına kurduğu düzenek ile el bombası yerleştirip Zengin'i öldürmeye teşebbüs ettiği mahkemede aktarıldı. Edinilen bilgiye göre 4 Mayıs 2019 tarihinde ambarından balya almaya giden Ercan Zengin düzeneğin kurulu olduğu balyayı çektiği sırada şans eseri el bombasının pimi çıkmadı. Zengin'in düzeneği fark etmesi üzerine polise haber verdiği öğrenilirken, Çökü tarafından sprey boyayla boyanan el bombası olay yerine çağırılan Bomba Uzmanı Ekipleri'nin müdahalesi ile etkisiz hale getirilip emare alındı. Dipkarpaz Polis Karakolu ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

TABANCA VE MERMİLER İLE TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK BARUT ELE GEÇİRİLDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Selvili mahkemede verdiği ifadesinde, 8 Mayıs 2019 tarihinde saat 19:00 sıralarında alınan bir bilgide zanlı Orhan Çökü'nün tasarrufunda kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde olduğunun öğrenildiğini kaydetti.

Saat 21:45 sıralarında zanlı Orhan Çökü'nün kullanımındaki aracın Dipkarpaz girişinde tespit edilerek aracın durdurulduğunu kaydeden Selvili, araçta yapılan aramada şoför koltuğu paspası üzerindeki yem torbası içinde 1 adet 9 mm çapında tabanca ve şarjörü, 1 adet havai fişe atan tabanca ile namlusuna takılan fişek atar aparatı, 12 adet fişek ve 20 adet kuru sıkı tabancası mermisinin bulunarak zanlının suçüstü gereği tutuklandığını kaydetti.

Aynı gün zanlı Çökü'den yapılan soruşturmada tasarrufunda bulunan kurusıkı tabancayı 2017 yılı Mayıs ayında zanlı Osman Temiz'den aldığını itiraf ettiğini belirten Selvili, diğer tabancayı ise 2018 yılı Nisan ayı içerisinde zanlı Bayram Doğan'dan aldığını itiraf ettiğini mahkemede aktardı. Zanlının gönüllü ifadesinin devamında Dipkarpaz'da meydana gelen "Adam öldürmeye teşebbüs", "Patlayıcı madde ile yaralamaya teşebbüs" suçlarını da itiraf ettiğini belirten Selvili, zanlının evinde de arama yapıldığını kaydetti. Selvili zanlının evinde yapılan aramada ise evin önündeki plakası meçhul bir araç içerisinde 75 gram ağırlığında yüksek tahribat gücüne sahip olduğu tahmin edilen beyaz renk barutun bulunduğunu belirterek ayrıca el bombası düzeneğinde kullanıldığı düşünülen 1 top tel ile kargaburnu pense ve merdiven altında ise zanlının el bombasını boyadığını söylediği kırmızı sprey boyanın emare alındığını açıkladı. Selvili zanlı Osman Temiz ile Bayram Doğan'ın ise sabah saatlerinde tespit edilerek tutuklandığını ve verdikleri gönüllü ifadelerinde tabancaları Orhan Çökü'ye verdiklerini kabul ettiklerini kaydetti. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini kaydeden Selvili, alınan emareler üzerinde uzmanlar tarafından inceleme yapılacağını söyledi. Alınması gereken ifadelerin olduğunu söyleyen Selvili, zanlıların 3 ün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.