ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Dede cinayeti sanıkları Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak

Dede cinayeti sanıkları Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak

Mağusa'da 2018 yılı Ocak ayı içerinde Çanakkale Göleti'nde ölü bulunan Kennedy T. Dede'yi döverek öldürmekle suçlanan 5 sanık Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edildi. Cinayet sanıkları Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Yayın Tarihi: 10/05/19 07:33
okuma süresi: 2 dak.
Dede cinayeti sanıkları Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da Ocak ayında öldürülen Kennedy T. Dede cinayeti sanıkları Nidai Şanlı, Ozan Körkut, Onur Körkurt, Simge Dağdur ve Zekeriya Kurucu'nun yaklaşık 1 buçuk yıldan bu yana Mağusa Ceza Mahkemesi'nde devam eden İlk Tahkikat Duruşması (PI) dün tamamlandı.

Analiz için Türkiye'ye gönderilen ve gelmesi aylar süren 4 emareye ait raporların 2'sinin gelmesinin ardından tamamlanan PI aşaması ile sanıklar "Adam öldürme", "Yaralamak için adam kaçırma", "Ciddi darp" ve sanık Nidai Şanlı hakkındaki " Tehlikeli silah taşıma" davalarından yargılanmak üzere Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edildi. 1 buçuk yıldan bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen cinayet sanıklarının davaları Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'nin Mağusa Kaza Mahkemesi'nde oturum yapacağı 29 Mayıs 2019 tarihine tehir edildi.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, huzurunda görüşülen PI duruşması sonucunda İddia Makamı tarafından sunulan şahadetin havale için yeterli olduğu konusunda bulgu yaptı. İddia Makamı adına davanın duruşmasını yürüten Savcı Hasan Boşnak PI duruşması boyunca 13 tanığının şahadet sunduğunu ve mahkemeye 206 emare sunulduğunu beyan etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.