EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ öğrencileri 21. Bahar Şenlikleri'nde buluştu

UKÜ öğrencileri 21. Bahar Şenlikleri'nde buluştu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve Kuzey Kıbrıs Turkcell'in gençlik markası Gnçtrkcll Kıbrıs'ın İletişim sponsorluğunda "UKÜ 21. Bahar Şenlikleri – Yaşa, Öğren ve Paylaş/Live, Learn & Share" temasıyla başladı.

Yayın Tarihi: 10/05/19 08:02
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ öğrencileri 21. Bahar Şenlikleri'nde buluştu
A- A A+
UKÜ Bahar Şenlikleri konusunda halkı bilgilendirmek için UKÜ ailesi tarafından Lefkoşa, Dereboyu'nda kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşü sırasında düzenlenen Dört Mevsim Defile gösterisi yanı sıra UKÜ öğrenci kulüpleri ve Joker Brass Band Cyprus bando grubu da yürüyüşe eşlik etti.

UKÜ BAHAR ŞENLİKLERİ TÜM HIZIYLA BAŞLADI

UKÜ "21. Bahar Şenlikleri" hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ'de dünyanın 109 farklı ülkesinden öğrencilerin bir araya gelerek bahar şenliklerini kutladıklarını açıkladı. Nadiri, bu tür ekinlikler sayesinde kültürel ilişkiler kurulduğunu da hatırlatarak, yalnız eğitim süresince değil, eğitim sonrasında da öğrenciler için bu etkinliklerin çok önemli fırsatlar yaratacağını kaydetti. Eğitimin sadece bir konuda uzmanlaşmak olmadığını, küreselleşen dünyada kişilerin sosyal anlamda da gelişmesi gerektiğine dikkat çeken Nadiri, "Kültür ve sanat ağırlıklı olan şenliklerin herkes için bol eğlenceli ve neşeli geçmesini diliyorum" dedi

UKÜ Festival alanında dört gün boyunca devam edecek olan öğrenci odaklı şenlikte, UKÜ Müzik Kulübü'nün müzikleri ile renkli bir ortam oluşturdu. Etkinlikler sırasında UKÜ Tiyatro Kulübü tarafından UKÜ'nün En'leri adlı bir ödül töreni de düzenlendi. Törende, üniversite bünyesinde bulunan öğrenci ve akademisyenlere Yılın En'leri ödülleri verildi.

Şenlikler kapsamında CIU Arena Spor Kompleksi'nde de ilk olarak Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. Yoğun ilgi gören turnuvaya farklı fakültelerden çok sayıda öğrenci katıldı. Ayrıca UKÜ ailesi ile Milletvekilleri arasında da düzenlenen futbol turnuvasında dostluklar pekiştirildi. Çeşitli turnuvaların olacağı şenliklerin sonunda katılımcılara madalyalar da verilecek.

UKÜ öğrenci kulüplerinin performansları sonrasında, Kuzey Kıbrıs'ın en popüler rock gruplarından, kendilerine has tarzlarıyla beğeni toplayan "Grup Frekans" sahne aldı. Yoğun katılımın olduğu konserde, öğrenciler doyasıya eğlendi.

Şenliklere katılan Muhasebe ve Finans yüksek lisans öğrencisi Joy Ashitey, eğitim yılının sonuna yaklaştıklarını belirterek, finallerin öncesinde bu şenliğin onlara moral olduğunu ve yorgunluklarını doyasıya eğlenerek atacaklarını kaydetti.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı öğrencisi Kübra Özkan ise şenliklerde çeşitli aktivitelerin yer aldığını belirterek, etkinlik sayesinde üniversitedeki diğer öğrencilerle de kaynaşma şansı bulduklarını aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.