GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Neofitu: "DİSİ yeniden birleşmeden sonra Kıbrıslı Türk aday çıkaracak"

Neofitu: "DİSİ yeniden birleşmeden sonra Kıbrıslı Türk aday çıkaracak"

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, DİSİ partisinin yalnızca Kıbrıs'ın yeniden birleşmesinden sonra, oy pusulasında Kıbrıslı Türk bir adaya sahip olacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 12/05/19 13:43
okuma süresi: 3 dak.
Neofitu: "DİSİ yeniden birleşmeden sonra Kıbrıslı Türk aday çıkaracak"
A- A A+
Kathimerini gazetesine demeç veren Neofitu, özetle, DİSİ partisinin muhafazakârlaştığı konusundaki eleştirilere yanıtında "köklerime ve dinime bağlıyım, aynı zamanda iyi bir Yunan ve iyi bir Hristiyan da olarak, Kıbrıslı Türklere ve Müslümanlık dinine de saygı duyuyorum. Birileri bana muhafazakârım diyecek diye, ne vatansız ne de dinsiz olacağım" ifadelerini kullandı.

Ulusun iyiliği için altı yıl boyunca AKEL'e dayandığını ve AKEL'in Crans Montana'ya kadar olan tavrını övdüğünden ötürü pişman olmadığını da dile getiren Neofitu, fakat sabrın da bir sınırı olduğunu vurguladı.

Neofitu sözlerinin devamında "Liberal olmam için, AKEL'in sabahtan akşama kadar hükümete ve DİSİ'ye saldırdığını dinleyip kendilerine teşekkür etmem mi gerekiyor" sorusunu da sordu.

Kendisinin, partinin oy pusulasında yalnızca yeniden birleşmeden sonra Kıbrıslı Türk aday çıkaracağını da ifade eden Neofitu, AKEL'in AP seçimleri adayı Niyazi Kızılyürek'in seçilmesi durumunda, Kızılyürek'le sorunu olacak olanın, AKEL olduğunu öne sürdü.

Gazeteye demecinde enerji konusundaki gelişmelere de değinen Neofitu, "Türkiye'nin sondaj gemisi hayati egemenlik haklarını ihlal ederken, diyaloğun yeniden başlamasının mümkün olmadığını" da savundu.

Kendisinin ve partisinin, Kıbrıslı Türklerle bütünüyle samimi bir tutuma sahip olduklarını da ileri süren Neofitu, kendilerinin Kıbrıs Türk toplumundan yalnızca iki partiyle ilişkileri olmadığını da söyledi.

Altı Kıbrıslı Türk'le bağlantılı olarak Kıbrıs Türk adaya saldıran bir parti var ise, bunun Şener Levent'e saldıran AKEL'den başkası olmadığını belirten Neofitu, Kıbrıslı Türklere karşı dürüst olmak istediklerini ve kendilerine, Kıbrıslı Türk bir AP milletvekili çıksa bile, ne yemin törenindeki, ne de görüşmeler sırasındaki konuşmasının, Türkçe olamayacağını izah etmek istediklerini belirtti.

Bunun sebebinin kendilerinin bunu istememesi olmadığını ifade eden Neofitu, 2016 yılında Türkçe'nin resmi dil olmasını isteyenin Hristofyas ve AKEL değil Anastasiadis olduğunu, fakat kendisine hayır denildiğini öne sürdü.

Neofitu, dolayısıyla, Kıbrıslı Türk bir AP milletvekili çıkarsa, Türkçenin resmi dil olacağı konusunda Kıbrıslı Türklere söylenen şeyin yalan olduğunu sözlerine ekledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.