DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

ABD balistik füzeleri önleyen SM-3 füzesini test etti

ABD balistik füzeleri önleyen SM-3 füzesini test etti

ABD kıtalararası balistik füzelerin önlenmesi için geliştirilen SM-3 füzesini test etti.

Yayın Tarihi: 12/05/19 17:35
okuma süresi: 1 dak.
ABD balistik füzeleri önleyen SM-3 füzesini test etti
A- A A+
ABD'nin kıtalararası balistik füzelerin önlenmesi için geliştirilen SM-3 füzesini test ettiği öğrenildi. Füzenin fırlatılışının görüntülendiği video ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yayınlandı.

Füze testinin önceki gün Heybetli Kalkan (Formidable Shield 2019) tatbikatı kapsamında gerçekleştirildiği anlaşıldı. Fırlatma işlemi üzerinde güdümlü füzeler bulunan Arly Burk tipi USS Roosevelt füze muhribi tarafından gerçekleştirildi. Açıklamada testlerin başarıyla tamamlandığı kaydedildi.

SM-3 önleyici füzeleri ile ilgili geliştirme çalışmaları Ocak 2018'de tamamlanmıştı. SM-3 programının Pentagon'daki direktörü Amy Cohen, söz konusu füzelerin, ABD'ye göre İran ve Rusya'dan geldiği ileri sürülen potansiyel balistik tehditlere Avrupa'dan karşılık vermek amacıyla Polonya ve Romanya'da konuşlandırılacağını açıklamıştı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.