EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ Akademisyeni Doç. Dr. Sarı'nın "istihbarat, güvenlik ve terörle mücadele" alanındaki kitabı Amerika'da yayınlandı

GAÜ Akademisyeni Doç. Dr. Sarı'nın "istihbarat, güvenlik ve terörle mücadele" alanındaki kitabı Amerika'da yayınlandı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme Fakültesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arif SARI'nın, "İstihbarat, Güvenlik ve Terörle Mücadelede Bilimsel Sorgulama Yöntemlerinin Uygulanması" isimli editörü olduğu kitabı, Amerika'nın en büyük yayın evlerinden birisi olan IGI Global'de yayınlandı.

Yayın Tarihi: 13/05/19 10:05
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ Akademisyeni Doç. Dr. Sarı'nın "istihbarat, güvenlik ve terörle mücadele" alanındaki kitabı Amerika'da yayınlandı
A- A A+
Bölüm yazarlarının ABD, İsveç, İngiltere, Hindistan ve Türkiye gibi çeşitli ülkelerde bulunan kamu, bilişim ve eğitim sektöründen 20'nin üzerinde yazarın bir araya gelerek Doç. Dr. Arif Sarı'nın editörlüğünde 12 bölümden oluşan kitapta istihbarat, siber güvenlik ve ve terörle mücadelenin bilimsel sorgulama yöntemleri ekseninde uygulanması konuları detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Kitabın içeriğinde bulunan farklı bölümlerde, terörle mücadelede kullanılan siber saldırı araçları, Ortadoğu'daki terör örgütlerinin siber terör faaliyetleri, Siber teröre karşı uygulanan çeşitli eğitim faaliyetleri, açık kaynak istihbaratı, Android uygulama güvenliği, kritik altyapılara karşı yapılan saldırıların ekonomik etkileri ve zararlı yazılımlara karşı akıllı tespit sistemleri gibi, birçok konu açıklığa kavuşturulmakta olduğu belirtildi.

Doç. Dr. Arif SARI kitabı ile ilgili yaptığı açıklamda; güvenlik ve istihbarat konularında sektörel gelişmelerin sağlanması için bilimsel uygulamanın gerekli olduğunu belirterek, bilimin istihbarat alanında nasıl uygulanabileceği ile ilgili ayrıntılı bir tartışma sağlamak için bu kitabı hazırladıklarını belirtti. Her bölümde verilen ayrıntılı örneklerin, okuyuculara bilim kavramlarının ilgili uygulamaları ile geliştirilebilecek istihbarat faaliyetlerinin spesifik yönlerinin tam olarak anlaşılmasını sağladıklarını belirten Doç. Dr. SARI, kitabın güvenlik alanında farklı bir değer kazandırdığını açıkladı. Doç. Dr. Arif SARI ayrıca kitabın akademik olarak Web of Science™ Core Collection (BKCI)'da indekslenmek üzere değerlendirmeye alındığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.