GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Fotiu: "Türkiye, kayıplar için arşivlerini açmalı"

Fotiu: "Türkiye, kayıplar için arşivlerini açmalı"

Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu, ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Judith Gail Garber'la gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs'taki kayıplar konusunda en etkili çözümün Türkiye'nin arşivlerini açması olduğu görüşünü yineledi.

Yayın Tarihi: 14/05/19 08:57
okuma süresi: 1 dak.
Fotiu: "Türkiye, kayıplar için arşivlerini açmalı"
A- A A+
Haravgi gazetesi, Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu'nun dün ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Judith Gail Gaber'le bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre Fotiu görüşmede, son yıllarda kayıp tespitlerinde yaşanan trajik durumun sebebini izah ettiğini ve görüşmenin çok verimli geçtiğini söyledi.

Kayıplar arasında ABD vatandaşlarının da bulunduğunu ve ABD'nin bunu göz önüne alarak Türkiye'ye arşivleri açması konusunda baskı yapması gerektiğini ABD elçisine ilettiğini belirten Fotiu, Haziran ayı başlarında PSEKA toplantısı için ABD'ye gideceğini ve bu çerçevede temaslar gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.