İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar'a bir hükümeti kurma yetkisi de UBP Parti Meclisi'nden

Tatar'a bir hükümeti kurma yetkisi de UBP Parti Meclisi'nden

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Ersin Tatar'a UBP Parti Meclisi'nden de yetki geldi.

Yayın Tarihi: 14/05/19 18:08
okuma süresi: 2 dak.
Tatar'a bir hükümeti kurma yetkisi de UBP Parti Meclisi'nden
A- A A+
Kıbrıs Postası

Tatar, UBP Parti Meclisi'nden de oybirliği ile hükümeti kurma yetkisi aldı.

Tatar, şöyle konuştu:

"Koalisyon görüşmelerini daha ileri bir safhaya götürebilmek için arkadaşlarla birlikte çalışmaları sürdüreceğiz. KKTC'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı en erken zamanda herkesin sorumluluk bilinci içinde bir hükümetin kurulmasıdır. Bu anlayışın gelişmesi ve konjonktürün ortaya çıkması hepimizin temennisidir.

Sn. Cumhurbaşkanı'nın bize dediği; 15 gün süre vardır. Ancak bu süreç 10 gün içinde tamamlanabilir. Çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte önemli gelişmeler olduğunda paylaşmaya devam edeceğiz".

Her partiyle 1'er saat, HP ile daha uzun görüşme yapılacağı yönündeki haberleri değerlendiren Tatar, "Her partiyle görüşeceğiz ama günün sonunda hükümet kurma ihtimali olan partilerle tabii ki daha fazla görüşme süreci ortaya çıkacaktır. Eğer bir anlaşma çıkmazsa başka bir ihtimal doğar, seçim hükümeti… O bile ortaya çıkabilir. Dolayısıyla kimseye bağlanmış değiliz. Bir zorlama yok. Emrivaki yok. Bu bir süreçtir.

Bu toplantı tarihi bir toplantıdır. Böyle bir katılım, memleketin her köşesinden gelen her arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. UBP de KKTC'de kendine ne düşerse en iyi şekilde onu yapmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.