EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Uluslararası Final Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Turkcell'i ziyaret etti

Uluslararası Final Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Turkcell'i ziyaret etti

Ülkemizdeki en ileri mobil teknoloji altyapısını yerinde inceleyen, uzmanlardan bilgi alan Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) öğrencileri, Kuzey Kıbrıs Turkcell'de önemli bir deneyim yaşadı.

Yayın Tarihi: 14/05/19 18:24
okuma süresi: 3 dak.
Uluslararası Final Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Turkcell'i ziyaret etti
A- A A+

UFÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Kuzey Kıbrıs Turkcell'e yaptıkları teknik gezi ile ülkemizdeki en ileri mobil teknoloji altyapısını yerinde inceledi. Öğrenciler, Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanlarından bilgi alarak faydalı bir deneyim yaşadı. Mühendislik bölümünde öğrenim gören öğrenciler, gelecekteki profesyonel çalışma alanları hakkında bilgi almak için düzenledikleri ziyaretten, önemli izlenimlerle ayrıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar ekibinden, Sercan Gündeş, Kemal Ersuz ve Ahmet Korcan öğrencilere yaptıkları çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdiler.Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanlarına sorular yönelten öğrenciler, daha sonra Turkcell Data Center'i (Veri Merkezi) gezerek, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencilere GSM altyapısının nasıl çalıştığı ile ilgili bilgiler verilirken, Data Center'in de altyapısı anlatıldı, sunucu platformları ile ilgili teknik detaylar paylaşıldı. Uygulamaların nasıl çalıştığı, geliştirmelerin nasıl yapıldığı ve raporlama süreci ile detaylı bilgi alan öğrenciler, pazarlama ve operasyon süreçlerini öğrendi.

Ziyaret ardından Kuzey Kıbrıs TurkcellTemelŞebeke Operasyonları Yöneticisi Sercan Gündeş şunları söyledi: " Bugün, Uluslararası Final Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile interaktif bir gün geçirdik. Bizler için öğrencilerin öğrenme hevesleri ve merakları çok keyif vericiydi. Öğrencilere Kuzey Kıbrıs Turkcell'de Şebeke Teknolojileri bölümünün yaptığı çalışmalar, sorumlulukları, çağrı akışları, Data bağlantısının nasıl gerçekleştiği, 4G ve teknolojinin ileride neleri bizlere sunacağı ile teknolojinin yaşantımızda yaratığı etkileri anlatan bir sunum aktardık."

Öğrenciler neler dedi?

TABRIZ SHIKHALIYEV:Bugün Turkcell Datacenter ve IT bölümünü ziyaret etme şansı yakaladık. İngilizce temel bilgiler aktarıldıktan sonra sunumlar ve soru- cevap seansı gerçekleştirdik. Telekomünikasyon sektörü ile ilgili merak ettiğim soruları sorma imkânı yakaladığım ve tatmin edici cevaplar aldığım için çok memnunum.

ESAT FURKAN PARLATAN: Gelecekteki kariyerimizde kullanmak üzere bilgiler edindiğimiz için bizler için çok yaralı bir deneyim günü oldu. Kuzey Kıbrıs Turkcell'de bulunan ve görmeyi çok istediğimiz "supercomputers"ları da bu gezi sayesinde görebilmiş olduk. Bu güzel gün için Kuzey Kıbrıs Turkcell Ailesi'ne çok teşekkür ederiz.

JOSHUA UTKU BURTON:Bugün Kuzey Kıbrıs Turkcell'de Datacenter'ı gezme imkânımız oldu. Çok güzel bilgiler edindiğimiz bir sunuma da katıldık. Güzel bir geziydi bizim için.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.