ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kandaki uyuşturucu 7 ay sonra Türkiye'den gelen raporla tespit edilebildi

Kandaki uyuşturucu 7 ay sonra Türkiye'den gelen raporla tespit edilebildi

Mağusa -Lefkoşa Anayolu üzerinde 2018 yılı Ekim ayında trafik kazası geçiren Erkin Çetinkaya'nın, 7 ay sonra Türkiye Adli Tıp Kurumu'ndan uyuşturucu analizi sonuçları geldi. Raporlarda Çetinkaya'nın kanında uyuşturucu madde olduğu tespit edilirken, uyuşturucu madde etkisi altında kaza yapan Çetinkaya polis tarafından tutuklandı.

Yayın Tarihi: 15/05/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Kandaki uyuşturucu 7 ay sonra Türkiye'den gelen raporla tespit edilebildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa Lefkoşa Anayolu üzerinde 2018 yılı Ekim ayında kullanımındaki EN 364 plakalı kamyon ile yoldan çıkarak trafik kazası yapan Erkin Çetinkaya ile ilgili yaşanan gelişme sonucunda Çetinkaya tutuklandı. Şüpheli hareketleri nedeni ile kazanın ardından Çetinkaya'dan temin edilen kan ve idrar örneklerinin gönderildiği Türkiye Adli Tıp Kurumu'ndan gelen sonuçlarda zanlının kanında uyuşturucu madde tespit edildi.

Analiz sonuçları ışığında zanlı Narkotik polisleri tarafından tutuklanarak Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. 7 ay sonra gelen sonuçlara göre zanlı kanında tespit edilen 2 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde tasarrufu suçlaması ile çıkarıldığı mahkemece teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlı Çetinkaya 2018 yılı Nisan ayında da kullanımındaki otobüsle Salamis Bay Conti Otel önündeki kavşağa geldiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybedip yine yolun solundan çıkarak bir evin bahçesini aştıktan sonra evin duvarlarına çarpıp durabilmiş, kendisi ise otobüsün içinde sıkışarak ağır şekilde yaralanmıştı.

Kan örneği sonuçları 7 ayda gelebildi

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Cüneyt Arkın mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Erkin Çetinkaya'nın 16 Ekim 2018 tarihinde Mağusa -Lefkoşa Anayolu üzerinde, 7-8'inci kilometreleri arasında kullanımındaki EN 364 plakalı kamyon ile yolun solundan çıkarak yaklaşık 40 metre tarla içimde ilerledikten sonra sol yan kısmı üzerine devrilerek durduğunu anımsattı. Zanlının şüpheli hareketler sergilemesi üzerine alkol testi yapıldığını belirten Arkın, kanında alkol tespit edilmemesi üzerine uyuşturucu analizi için 10 cc kan, 15 cc idrar örneği alınarak Türkiye Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini söyledi. Arkın T.C Adli Tıp Kurumu'ndan gelen analiz sonuçlarında zanlı Çetinkaya'nın kanında 2 miligram sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit edildiğini belirterek zanlının dün sabah saatlerinde tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. Zanlı Çetinkaya hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Arkın, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak

2018 yılı Ağustos ayında yine uyuşturucu ile yakalanan zanlı Çetinkaya'nın bilahare yargılanarak 5 ay hapis cezasına mahkum edildiği öğrenildi. Zanlının teminata bağlanmasını uygun gören Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan zanlı Erkin Çetinkaya'nın yurt dışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 2 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren Yargıç İnan, KKTC vatandaşı 2 kefilin 50'şer bin TL kefalet senedi imzalamasına ve zanlının haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.