İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"41 kere Maşallah, nazar değmesin İnşallah"

"41 kere Maşallah, nazar değmesin İnşallah"

Cumhurbaşkanı Akıncı, gerek CTP gerekse de UBP kanadından gelen "vakit kaybedilmemeli, görev UBP'ye verilmeli" mesajları ardından dün âni bir kararla UBP Genel Başkanı Ersin Tatar'ı hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Yayın Tarihi: 15/05/19 07:52
okuma süresi: 2 dak.
"41 kere Maşallah, nazar değmesin İnşallah"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Yeni kurulacak müstakbel hükümetin KKTC'nin 35'inci, Kıbrıs Türk Federe Devleti'nden bu yana ise 41'inci hükümet olması ise Cumhurbaşkanından görevi alan Ersin Tatar'ın dilinde çıkışta basın mensupları karşısında espri ve nükte konusu oldu.

Saraydaki görüşme sırasında da bu sayı konusunu konuştuklarını özellikle aktaran Genel Başkan Tatar, Kıbrıs Türk Federe Devleti hesaba katıldığında oluşan sayının daha çok hoşuna gittiğini belirterek önümüzdeki günlerde kurulacak hükümet için "41 kere maşallah" yorumunda bulundu.

Ersin Tatar, her şeyin mümkün olduğunu söyleyerek karşılıklı pazarlıkların da önemine vurgu yaptı. "Sürecin daha fazla uzamaması gerektiğini" söyleyen Tatar, karşılıklı anlayışla kısa sürede hükümetin kurulması gerektiğini kaydederek pazartesi hükümetin kurulacağına, hafta sonu şekillenmenin biteceğine işaret etti.

En hızlı şekilde çalışıp kabinenin Cumhurbaşkanına sunulacağını ve Mecliste güvenoyu alacakları hükümet programını hazırlayacaklarını ifade eden Tatar, "Sıkıntı yaşamadan hükümet kurulacak, buna inanıyorum. Şimdiden kiminle anlaşacağız bilmiyorum ama sırayla görüşüp çalışacağız" diye konuştu.

Öte yandan dün önce MYK'sını sonra da Parti Meclisini toplayarak yetki alan Genel Başkan Tatar, yoğun hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde bugün saat 10'da CTP, 11'de HP, 14'te DP, 15'te TDP ve son olarak saat 16'da ise YDP heyetleri ile bir araya gelecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.