KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de V. Tasarım Festivali düzenlendi

UKÜ'de V. Tasarım Festivali düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) tarafından "V. Tasarım Festivali Haftası" kapsamında fakülte öğrenci ve akademisyenlerinin katkılarıyla 7 atölye çalışması ve bu atölye çalışmaları konusunda bir panel gerçekleştirildi. Hafta kapsamında atölyelerde yapılan öğrenci çalışmalarını içeren bir sergi de açıldı.

Yayın Tarihi: 15/05/19 10:08
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'de V. Tasarım Festivali düzenlendi
A- A A+
V. Tasarım Festival Haftası'nda gerçekleştirilen atölye çalışmaları şöyle: Öğr. Gör. Vildan Açan ve Öğr. Gör. Yasemin Mesda'nın yürütücülüklerinde Hareketin Geometrisi II; Doç. Dr. Sevinç Kurt ve Prof. Dr. Yonca Hürol'un yürütücülüklerinde Teknoloji İzlerinin İleri Dönüşümü; Yrd. Doç. Dr. Ayşe Öztürk, Öğr. Gör. Mete M. Balkıs, Öğr. Gör. Nezire Özgece ve Öğr. Gör. Meray Taluğ'un yürütücülüklerinde Müzik, Tasarım, Mimarlık IV; Yrd. Doç. Dr. Gürkan Gökaşan'ın yürütücülüğünde: Görsel Şiirler; Doç. Dr. Devrim Yücel Besim, Doç. Dr. Elif Songür Dağ ve Arş. Gör. Göknur Danışık'ın yürütücülüklerinde Yerini Bul; Doç. Dr. Cemil Atakara ve Doç. Dr. Payam S. Mahasti'nin yürütücülüklerinde Göstergebilim, Yapılaşmış Çevrenin Sessiz Dili ve öğrencilerin yürütücülüğünde Benim Fikrim. İlk defa tamamen fakülte öğrencilerin inisiyatifinde organize edilen "Benim Fikrim" adlı atölye çalışmasında, öğrencilerin etkileşimi, paylaşımı ve tasarım bakış açılarının geliştirilmesi amaçlandı.

Söz konusu 7 atölye çalışmasının amaç, yöntem, süreç ve ürünlerinin atölye yürütücüleri tarafından tanıtıldığı panel sunumlarının ardından atölyelerden elde edilen çalışmaları içeren serginin açılış törenine geçildi. UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri serginin açılışında, öğrencilerin derslerde öğrendiklerini ders dışı ortama uygulamalı şekilde taşımasının önemine değinerek, GSTMF'nin eğitimdeki kalitesini ortaya koyduğunu kaydetti. Prof. Dr. Nadiri, etkinliklerin öğrencilerin profesyonel gelişimlerine katkıda bulunduğunu söyleyerek, "Öğrencilerimizin farkındalıklarını artıracak bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi ve özendirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

UKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nezih Ayıran ise atölye çalışma sürecinde elde edilen öğrenci çalışmalarının niteliğinden daha çok, aktivitelerin heyecan, sinerji, gönüllü işbirliği, dayanışma, aidiyet duygusu, paylaşım, ekip ruhunun oluşumu gibi kazanımlara neden olması açısından önemli olduğuna işaret etti. Tasarım festivallerinin her yıl daha da kapsamlı olarak düzenlendiğine dikkat çeken Ayıran, festivallere her geçen yıl giderek artan ilgiden memnuniyet duyduğunu ve atölye çalışmalarına katılan öğrencilerin "Kişisel Gelişim Belgesi" almaya hak kazandıklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.