GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

KKTC'deki hükümet kurma çalışmaları Rum basınında

KKTC'deki hükümet kurma çalışmaları Rum basınında

KKTC'deki hükümet kurma çalışmaları, bugünkü Rum gazetelerine de yansıdı.

Yayın Tarihi: 15/05/19 09:25
okuma süresi: 2 dak.
KKTC'deki hükümet kurma çalışmaları Rum basınında
A- A A+
Politis gazetesi "Hükümet Kurma Görevi Tatar'a… İşgal Bölgelerinde Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Özersay İşbirliğinin Yolu Açıldı" başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın hükümet kurma görevini UBP Başkanı Ersin Tatar'a verdiğini ve Tatar'ın da, işbirliği hükümeti kurmak için kolları sıvadığını yazdı.

Gazete, Tatar'ın aldığı talimatın, Halkın Partisi (HP) ile olası işbirliğinin yolunu açtığını iddia ederek, Tatar'ın görüşmelerinin hafta sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini yazdı.

Fileleftheros gazetesi ise "Tatar Dünden Hazır… Özersay ile Kuracağı Koalisyona '41 Kere Maşallah'" başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, Tatar'ın Akıncı'dan görevi alır almaz işe koyulduğunu ve Özersay ile koalisyon hükümeti kurmaya çok yakın olduğunu kaydetti.

Gazete, Tatar'ın 41'inci hükümet için kullandığı "41 kere maşallah" sözünü öne çıkardı.

Haber, Alithia gazetesinde "Türkiye'nin İşgal Bölgeleri İçin Planı: Tatar 'Başbakan', Özersay 'Cumhurbaşkanı'"; Haravgi gazetesinde de "Hükümet Kurma Görevi Tatar'a" başlıklarıyla aktarıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.