KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

İlkokullar Arası 5'inci Koro ve Orkestra Şöleni Gazimağusa'da yapıldı

İlkokullar Arası 5'inci Koro ve Orkestra Şöleni Gazimağusa'da yapıldı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS) düzenlediği koro ve orkestra şöleninde 10 ilkokuldan yaklaşık 400 öğrenciyi Gazimağusa'da bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 15/05/19 10:54
okuma süresi: 2 dak.
İlkokullar Arası 5'inci Koro ve Orkestra Şöleni Gazimağusa'da yapıldı
A- A A+
KTÖS'ün düzenlediği 5'inci Koro ve Orkestra Şöleni dün Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi'nde (KÜKOM) gerçekleşti.

Öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin, okul müdürlerinin ve sendika yetkililerinin katıldığı şölende KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil kısa bir konuşma yaptı.

Elcil, uzun süredir eğitimde müziğe, müzik öğretimine çok önem verilmediğini kaydederek, KTÖS'ün bu etkinliği müziğe ilgi uyandırma, okullardaki müzik eğitimini yoğunlaştırma hedefiyle düzenlediğini belirtti.

Eğitimin sadece ders anlamına gelmediğini vurgulayan Elcil, "Çocuklarımız deneme tahtası değil, soru çözüme, ezber yapma aracı değil, bireydir. Onların, müzikte resimde sanatta kendilerini geliştirmesi eğitimin birincil görevi olmalı" şeklinde konuştu.

Dajkoro ve orkestralar öğretmenleri eşliğinde sahne aldı, barış, özgürlük, sevgi ve güzel bir gelecek temalı şarkılar söyledi.

Gönyeli İlkokulu, Şehit Yalçın İlkokulu, Karakol İlkokulu, Cihangir-Düzova İlkokulu, Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu, Şehit İlker Karter İlkokulu, Serdarlı İlkokulu, Gazi İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu, Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu öğrencilerinin katıldığı şölenin sonunda anı fotoğrafı da çekildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.