TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Türkiye ve KKTC'den ortak arama kurtarma tatbikatı

Türkiye ve KKTC'den ortak arama kurtarma tatbikatı

Türkiye ve KKTC birliklerinin katılımı ile "Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Tatbikatı" başladı.

Yayın Tarihi: 15/05/19 11:32
okuma süresi: 1 dak.
Türkiye ve KKTC'den ortak arama kurtarma tatbikatı
A- A A+
Türkiye ve KKTC'nin Doğal Afetlerde Arama Kurtarma (DAK) birliklerinin katılımı ile "Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Tatbikatı" Ankara'da başladı.

Ankara'da General Eşref Akıncı Kışlası'nda yapılan tatbikata KKTC Güvenlik Kuvvetleri Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığından 8 arama kurtarma personeli ve TSK İnsani Yardım Tugayından 2 DAK Timi (2 subay, 6 astsubay, 11 uzman erbaş) ile 3 arama köpeği katıldı.

Gruplandırma, 3 karma DAK Timi şeklinde oluşturuldu. Tatbikatta helikopterle kazazede tahliyesi, kaybolmalarda arama kurtarma (alan araması), kazalarda arama kurtarma ve depremde arama kurtarma hususlarında ortak taktik, teknik ve usulleri geliştirme ve iki ülke personeli arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı eğitimleri verilmesi hedefleniyor.

13 Mayıs'ta tatbikata yönelik hazırlık ve eğitimler başlatılırken, tatbikatın fiili bölümü 17 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.