İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "Ülkenin gündeminde erken seçim de olabilir"

Tatar: "Ülkenin gündeminde erken seçim de olabilir"

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, yeni hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ile görüşmesinin ardından HP veya CTP ile hükümet kurulabileceğini ve henüz net bir sonuç olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 15/05/19 12:45
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: "Ülkenin gündeminde erken seçim de olabilir"
A- A A+
Kıbrıs Postası

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar yeni hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde bugün saat 10.00'da CTP Genel Başkanı Erhürman ile görüşmesinin ardından saat 11.00'da Halkın Partisi'ne giderek HP Genel Başkanı Kudret ve ekibi ile görüştü.

Görüşmenin ardından ülke yararına olan bir karar verileceğini belirten Tatar, hükümet kurmak için partisinden tam yetki aldığını hatırlattı. Dolayısıyla ekibi ile birlikte bugün yeni bir hükümet kurma çalışmalarına başladıklarını işaret eden Tatar, "Çalışmalar doğrultusunda Halkın Partisi'nde Kudret Özersay ve ekibi ile görüştük" dedi.

Yeni hükümet seçeneklerinin olduğunu vurgulayan Ersin Tatar, "Bugün bütün partiler ile görüşülecek" şeklinde konuştu.

12 Milletvekili olan CTP veya 9 milletvekili olan HP ile yeni hükümet kurulma planlarına dikkat çeken Tatar, "Şu anda kesin bir sonuç yok. Bütün seçenekler değerlendirilecektir" ifadelerini kullandı.

ÖZERSAY: "BU GÖRÜŞMEDE BİZ DİNLEYEN KONUMDAYDIK"

Tatar'ın açıklamasının ardından basına konuşan Özersay, Az önce görüşme gerçekleştirdiklerini, fakat bir şey söylemek için erken olduğunu dile getirdi.

Söz konusu görüşmede HP'nin dinleyen konumda olduğunun altını çizen Kudret Özersay, "Dinleyip notlarımızı aldık. İstişare halinde ne yapacağımıza karar vereceğiz" dedi. Farklı hükümet seçeneklerinin de mevcut olduğunu kaydeden Özersay, "Bunların hangisi gerçekleştirilir bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki bir iki gün içerisinde belli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanan Özersay, UBP-HP koalisyonunun kurulma ihtimali ne kadar varsa kurulmama ihtimalinin de o kadar olduğunu vurguladı.

HP Genel Başkanı Özersay, "Ersin Tatar'ında altını çizdiği gibi bu ülke yararına hangi karar daha uygun olacaksa bu doğrultuda karar verilecektir" diyerek sözlerini noktaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.