KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 1 dak.

Devlet Türk Müziği Topluluğu'nun konseri takdir topladı

Devlet Türk Müziği Topluluğu'nun konseri takdir topladı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde, Şef Tuncay Langal yönetiminde faaliyet gösteren Devlet Türk Müziği Topluluğu'nun, 13 Mayıs 2019 tarihindeki konseri takdir topladı.

Yayın Tarihi: 15/05/19 14:29
okuma süresi: 1 dak.
Devlet Türk Müziği Topluluğu'nun konseri takdir topladı
A- A A+
Lefkoşa'da Atatürk Kültür Merkezi'nde, gerçekleştirilen Türk Halk Müziği konserini Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal G. Özyiğit, Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları ve kalabalık bir sanatsever topluluğu izledi.

Devlet Türk Müziği Topluluğu'nun Lale Langal'ın solist olarak sahne aldığı konserinde, kemanda Nedim Mavi, ud, tar ve bağlamada Tuncay Langal, ritim sazlarda Yusuf Erhan Binici ile Okan Sadioğlu, klasik gitarda Bedirhan Karakaş ve bas gitarda Cumali Bozpınar yer aldı.

Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen konserde, Lefkoşa Belediyesi Halk Müziği Korosu Şefi Hasibe Aksaç ve Ahmet Akarsu konuk sanatçı olarak sahne aldılar. Konserde, Kıbrıs, Anadolu ve Azerbaycan'dan anonim ve beste türküler hep bir ağızdan seslendirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.