İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tatar, UBP-TDP görüşmesi sonrası konuştu: "Herkes haddini bilmeli, ince hesaplar yapmamalı"

Tatar, UBP-TDP görüşmesi sonrası konuştu: "Herkes haddini bilmeli, ince hesaplar yapmamalı"

TDP ile UBP heyetleri arasında gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamada bulunan UBP lideri Tatar, "Herkes sorumluluk bilincinde olmalı ve haddini bilmeli" dedi. 'Herkes haddini bilmeli' vurgusunu Kıbrıs Postası'na değerlendiren Tatar, "İnce hesaplar yapılmamalı. Tabi ki bu konular konuşulacak ancak şimdi zamanı değil" dedi.

Yayın Tarihi: 15/05/19 16:06
okuma süresi: 3 dak.
Tatar, UBP-TDP görüşmesi sonrası konuştu: "Herkes haddini bilmeli, ince hesaplar yapmamalı"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde sırasıyla; CTP, HP ve DP'yi ziyaret eden Ersin Tatar başkanlığındaki UBP'li heyet, bu kez de Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) heyetiyle görüştü.

Görüşme sonrası, iki lider basın mensuplarının karşısına heyetleriyle birlikte çıktı.

ÖZYİĞİT: "KAHVEMİZİ İÇTİK, SOHBETİMİZİ YAPTIK, BAŞARILAR DİLİYORUZ"

İlk sözü alan TDP lideri Cemal Özyiğit, dörtlü koalisyon hükümetinin geçtiğimiz hafta sonlandığını ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, hükümet kurma görevini UBP'ye verdiğini anımsatarak, uzun süredir adı geçen bir hükümet ismi olduğunu ifade etti.

Özyiğit, "Bize göre bir an önce hükümet kurulmalı çünkü toplumun kaybedecek zamanı kalmadı. Acil bekleyen öncelikli sorunlar var. Biz içerde UBP'li heyete görüşlerimizi aktardık. Kıbrıs Türk geleneğini yerine getirerek kahvemizi içtik, sohbetimizi yaptık. Kendilerine başarılar diliyoruz. Umarım yeni hükümet bir an önce kurulur" dedi.

TATAR: "OLASI SEÇİM HÜKÜMETİNDE TDP DE BULUNABİLİR"

Özyiğit'in ardından konuşan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ise TDP heyetine kahve için teşekkür ederek, "Az önce Demokrat Parti'de de söyledim. Demokrasi kültürümüz, birbirimize karşı anlayışımızı görmek çok güzel bir duygu" ifadelerinde bulundu.

Hükümet kurma çalışmalarına ilişkin üç farklı alternatifin bulunduğunu yineleyen Tatar, "Olası seçim hükümetinde TDP de bulunabilir. Seçim hükümeti, hepimizin birlikte çalışacağı bir ortamdır" dedi.

"HERKES SORUMLULUK BİLİNCİNDE OLMALI VE HADDİNİ BİLMELİ"

Herkesin sorumluluk bilincinde ve haddini bilerek sürecin en kısa zamanda sonlanmasına yardımcı olması gerektiğini belirten Tatar, "KKTC için en iyisi neyse, onun olması için birlikte çalışmalıyız" dedi.

'HADDİNİ BİLMELİ' VURGUSUNU KIBRIS POSTASI'NA YORUMLADI… "İNCE HESAPLAR YAPILMAMALI"

Öte yandan 'haddini bilmek' vurgusuna Kıbrıs Postası aracılığı ile açıklık getiren Tatar, ülkenin zor günlerden geçtiğini, dolayısıyla bu zor günlerde ince hesaplar yapılmaması gerektiğini söyledi. Tatar, "Tabiki bu konular konuşulacak ancak şimdi zamanı değil" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.