ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mühür şeklindeki taşın eski eser olmadığı anlaşıldı, Çevikel ile Gazinocu serbest kaldı

Mühür şeklindeki taşın eski eser olmadığı anlaşıldı, Çevikel ile Gazinocu serbest kaldı

Mağusa'da polis tarafından düzenlenen operasyon sonucunda esi eser iddiası ile ele geçirilen 2 adet kılıcın etnografik eser, 1 adet mühür şeklindeki taşın ise eski eser olmadığı ortaya çıktı. Tutuklanan Durali Çevikel ve mesele ile bağlantısı olduğu iddia edilen Onur Gazinocu serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 16/05/19 07:25
okuma süresi: 2 dak.
Mühür şeklindeki taşın eski eser olmadığı anlaşıldı, Çevikel ile Gazinocu serbest kaldı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Polis ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta sonu Mağusa'da düzenlenen operasyonda ele geçirilen 2 adet kılıcın etnografik eser, 1 adet mühür şeklindeki taşın ise eski eser olmadığı ortaya çıktı.

Söz konusu kılıçların ve ilk etapta Mısır dönemine ait mühür olduğu iddia edilen taşı aracında bulunduran Durali Çevikel ve mesele ile bağlantısı olduğu iddia edilen zanlı Onur Gazinocu hakkında suç tespit edilemedi.

"Kanunsuz eski eser tasarrufu" suçlaması ile geçtiğimiz Pazar günü mahkemeye çıkarılan ve aleyhlerinde 3 gün tutukluluk süresi temin edilen Durali Çevikel ile Onur Gazinocu, tutukluluk süresinin dün dolmasına rağmen mahkemeye çıkarılmayarak serbest bırakıldı. Polis operasyonunda ele geçirilen eserler üzerinde Eski Eserler ve Müzeler Dairesi personeli tarafından yapılan incelemede özellikle mühür şeklindeki taş detaylı şekilde incelendi. Taşın eski eser olmadığının tespit edilmesi üzerine Durali Çevikel ve Onur Gazinocu serbest bırakıldı.

Polisin, aracında 2 adet kılıç tespit ettiği Durali Çevikel hakkında ise "Tecavüzkar alet taşıma" suçundan dava okuduğu öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.