İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Vatandaştan yeni hükümete: "Ekonomiyi düzeltin"

Vatandaştan yeni hükümete: "Ekonomiyi düzeltin"

Yaklaşık bir haftadır hükümetsiz olan KKTC'de yeni hükümetin kurulması ile ilgili halka mikrofon uzatan Kıbrıs Postası, vatandaştan ekonomiyi düzeltsinler cevabı aldı.

Yayın Tarihi: 16/05/19 08:39
okuma süresi: 3 dak.
Vatandaştan yeni hükümete: "Ekonomiyi düzeltin"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel DOĞAN

Bir süre önce Halkın Partisi'nin çekilmesi ile bozulan 4'lü koalisyon hükümetinin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önceki gün saat 12.30'da Cumhurbaşkanlığında yaptığı toplantıların ardından hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkanı Ersin Tatar'a verdi.

Tatar ise dün jet hızla partilerle ön görüşmelerini yaptı.

4'lü Koalisyonun dağılmasının ardından bir haftaya yakın bir süredir hükümetin olmaması ve yeni kurulacak hükümet ile ilgili görüşlerini belirten vatandaşlar ise artık umutlarının kalmadığını, yeni hükümetten isteklerinin ekonominin düzeltilmesi olduğuna dikkat çekiyor.

Mehmet Kadiri: "Hükümetin dağılması çok iyi oldu. Kaç gündür hükümetsiziz zam da yok. Hükümet dağıldığı için 1 haftadır hiç zam gelmedi. Madem uzaktan kumanda ile hareket ediliyorlar kim gelirse gelsin sonuç aynı olur. Hasan da gelse aynı Mehmet de gelse aynıdır. Birbirimizi kandırmayalım, bence günümüzü güzel geçirmeye bakalım sadece…"

İbrahim Miharbi: "Bir insanın 4 tane eşi olursa evlilik yürümez. Hükümetin de 4'lü yürümeyeceğini biz zaten biliyorduk. Huzurumuz kalmadı huzur gelsin memlekete. Halkı arkasına almayan hiçbir hükümet barınamaz ve ilerleyemez."

Bünyamin İnceçelik: "Hükümetin dağılmasından memnunum. Bu ülkede ne olduysa UBP döneminde oldu. Bu hükümet başa geldiği andan itibaren yağmur gibi zam yağdı. Belki döviz yükseldi ama başa gelen de bunun önlemini almalıydı."

Mustafa Yırtıcı: "Dünya yansa umurumda değil. Bu memlekette hiçbir şey olmaz. Bu şekilde konuşma sebebim de baştakilerdir. Bizi bu duruma baştakiler getirdi."

Mustafa Özçimen: "Ne burada ne de Türkiye'de umudum kalmadı. Artık düzgün ve dürüst yönetim istiyoruz. 60 yaşındayım ve yıllardır her yolu denedik ama kimseden bir umudumuz kalmadı. Belki halkı düşünen yeni bir düzen gelir."

Hüseyin Ruso: "Ülkenin hükümete ihtiyacı vardır. Bir an önce hükümetin kurulması gerekir. Yeni hükümetten ilk beklentimiz ise ekonomik konulara el atması. İnsanların biraz daha refah içerisinde yaşaması için ekonominin düzelmesi gerekli."

Remzi Atakan: "HP-UBP koalisyonu kurulacak gibi görülüyor. Memnun olmama gibi bir şansımız yok. Yeni hükümetten beklentimiz ekonomik sıkıntının giderilmesidir. Para akışının gerçekleşmesi ve vatandaşın rahatlaması sağlanmalı."

Mustafa Kemal: "Benim hiçbir beklentim yok. Sadece beklentimiz ganimet ve arsa verilmesidir. Başka da bir şey beklemiyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.