YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Yılın "en güvenilir" otomobil markaları belirlendi

Yılın "en güvenilir" otomobil markaları belirlendi

Amerikan araştırma şirketi J.D. Power'ın yaşı 3'ü geçmeyen otomobillerin arasında gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre Peugeot, yılın en güvenilir markası oldu. İkinci ve üçüncü sıradaysa Skoda ve Hyundai yer aldı.

Yayın Tarihi: 16/05/19 08:20
okuma süresi: 2 dak.
Yılın "en güvenilir" otomobil markaları belirlendi
A- A A+
Amerikan araştırma şirketi J.D. Power'ın İngiltere temsilciliği analistlerinin, yaşı 3'ü geçmeyen otomobillerin arasında gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmayı yapan uzmanlar, İngiltere'de 11 bin 500'ün üzerinde otomobil kullanıcısına ulaşarak yaşları 3'ü geçmeyen toplam 25 otomobil markasını değerlendirdi.

Her markanın 100 adet aracında tespit edilen sorun sayısının baz alınarak puanlama yapılan araştırmada, elektronik aksam, ses, iletişim ve navigasyon sistemleri sorunları, dış gövde ve iç detay bozuklukları, klima, motor ya da şanzıman arızaları gibi farklı kategorilere bölünen 170 farklı şikâyet değerlendirildi.

Araştırma sonuçlarına göre 100 otomobilde 77 puan ile Peugeot, en az arıza göstererek en güvenilir birinci marka oldu. İkinci ve üçüncü sıradaysa Skoda (88) ve Hyundai (90) yer aldı.

Dördüncülüğü ve beşinciliği 94'er puan alan Nissan ve Suzuki paylaşırken, sıralamanın ilk onuna ayrıca Opel (95), Kia (101), Mini (103), Ford ve Volvo (106) da dahil oldu.

Sıralamanın sonuncusu 181 puanla BMW olurken, son on sırada ayrıca Toyota (134), Mercedes-Benz (136), Land Rover (142), Jaguar (159), Audi (167), Fiat (173) gibi markalar yer aldı.

J.D Power'ın Avrupa temsilcisi Josh Halliburton'a göre üreticilerin yeni teknolojiler yarışına girmiş olması, otomobillerde mükemmel olmayan ve her an arızalanabilecek daha çok yeni sistemlerin kullanılmasına ve markaların güven kaybına uğramasına yol açıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.