TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Can Ataklı: "Konu; Kıbrıs'ın etrafındaki sondajlar"

Can Ataklı: "Konu; Kıbrıs'ın etrafındaki sondajlar"

Gazeteci-Yazar Can Ataklı, köşe yazısında, "Konu Akdeniz'de, Kıbrıs'ın etrafındaki petrol ve doğal gaz alanlarında yapılan sondajlar. Yunanistan burada hakkımız olmadığını söylüyor ve çemkirebiliyor. Biz ise Akdeniz'de ne kadar güçlü olduğumuzu dosta düşmana gösterdiğimizi anlatıyoruz hesapta" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 16/05/19 10:20
okuma süresi: 3 dak.
Can Ataklı: "Konu; Kıbrıs'ın etrafındaki sondajlar"
A- A A+
Gazeteci-Yazar Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında, Kıbrıs'ta Akdeniz'de petrol ve doğal gaz sondajlarına değindi.

Ataklı, "Konu Akdeniz'de, Kıbrıs'ın etrafındaki petrol ve doğalgaz alanlarında yapılan sondajlar. Yunanistan burada hakkımız olmadığını söylüyor ve çemkirebiliyor. Yunan Başbakanı Türkiye'nin itibarını ayaklar altına alıyor, alabiliyor, buna cesaret edebiliyor. Biz ise güya çok büyük askeri tatbikatlar yaparak Akdeniz'de ne kadar güçlü olduğumuzu dosta düşmana gösterdiğimizi anlatıyoruz hesapta" ifadelerine yer verdi.

Korkusuz Gazetesi Yazarı Can Ataklı'nın Sözcü'de yayımlanan bugünkü köşe yazısının bir bölümü şu şekilde:

"Bir ülkenin itibarı yoksa, ufak tefek ülkelerin bile istediği an laf edeceği hale gelir. İşte Türkiye'yi dışarıda bu hale getirdiler. Komşumuz Yunanistan'ın Başbakanı Çipras bakın ne dedi bizim için; "Eğer bu strateji devam ederse, finansal tedbirler ve yaptırımlar olabilir. Bu uygulamalara devam etmek yerine Türkiye, uluslararası hukuka ve anlaşmalara saygı göstermeli, diyalog masasına oturmalı." Konu Akdeniz'de, Kıbrıs'ın etrafındaki petrol ve doğalgaz alanlarında yapılan sondajlar. Yunanistan burada hakkımız olmadığını söylüyor ve çemkirebiliyor. Yunan Başbakanı Türkiye'nin itibarını ayaklar altına alıyor, alabiliyor, buna cesaret edebiliyor. Biz ise güya çok büyük askeri tatbikatlar yaparak Akdeniz'de ne kadar güçlü olduğumuzu dosta düşmana gösterdiğimizi anlatıyoruz hesapta. Oysa durum maalesef bu. Sadece iç kamuoyu, her zaman olduğu gibi Erdoğan'ın tüm dünyaya kafa tutan ve herkesi önünde diz çöktüren bir süper lider olduğunu sanıyor. AB himmetiyle şimdilik ayakta duran Yunanistan'ın bile "Size ekonomik yaptırım uygularız haaa" diye parmak sallamasının farkında bile olmuyor. 17 yılda gelinen nokta insanı çok üzüyor."

Can Ataklı'nın konuyla ilgili bugünkü köşe yazısı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.