DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Kazakistan Dışişleri: "Güney Kıbrıs, Güney Avrupa'nın en önemli ortaklarından biri"

Kazakistan Dışişleri: "Güney Kıbrıs, Güney Avrupa'nın en önemli ortaklarından biri"

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Hristodulidis, Kazakistan Dışişleri Bakanı Atamkulov ile görüştü. Açıklamada, Kazakistan'ın Güney Kıbrıs'ı Güney Avrupa'nın en önemli ortaklarından biri olarak gördüğü vurgulandı.

Yayın Tarihi: 16/05/19 13:16
okuma süresi: 2 dak.
Kazakistan Dışişleri: "Güney Kıbrıs, Güney Avrupa'nın en önemli ortaklarından biri"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Kazakistan Dışişleri Bakanı Beibut Atamkulov ile görüştü.

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, görüşmede, ikili iş birliği, siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda somut planlar tanımlandı, uluslararası arenada işbirliği konusunda ortak pozisyonlara ulaşıldı.

Hristodulidis ve Atamkulov, görüşmeler sırasında çok taraflı siyasi işbirliğini ilerletme konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Söz konusu açıklamada, Kazakistan'ın Güney Kıbrıs'ı Güney Avrupa'nın en önemli ortaklarından biri olarak gördüğü vurgulandı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin temeli olan ticaret-ekonomi ve yatırım işbirliğinin gelişimi detaylı olarak tartışıldı. Potansiyel ortaklık yönleri gıda endüstrisi, tarım, finansal hizmetler ve turizm olarak tanımlandı.

Tarafların ticaret ve ekonomik işbirliğine özel önem verdiği ve bir "yol haritası" oluşturmaya karar verdiğine dikkat çekildi. Güney Kıbrıs'tan Kazakistan'a yapılan toplam doğrudan yatırımın 2005 yılından bu güne kadar 2,2 milyar dolar olarak gerçekleştiği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.