ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Teşkilattan ihraç edilen Özbayrak: "Bana terör örgütü üyesi olarak bakılması onurumu zedeledi"

Teşkilattan ihraç edilen Özbayrak: "Bana terör örgütü üyesi olarak bakılması onurumu zedeledi"

FETÖ/PDY Örgütlerine üyelik nedeniyle teşkilattan ihraç edilen polis müfettişi Ali Özbayrak'ın ara emri başvurusu bugün görüşüldü. Özbayrak, mağdur olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 16/05/19 15:15
okuma süresi: 2 dak.
Teşkilattan ihraç edilen Özbayrak: "Bana terör örgütü üyesi olarak bakılması onurumu zedeledi"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında terör örgütüne üyelikten dolayı teşkilattan ihraç edilen Ali Özbayrak'ın yaptığı ara emri başvurusu bugün görüşüldü.

Yargıç Beril Çağdal huzurunda gerçekleşen davada polis müfettişi Ali Özbayrak ve avukatı Hasan Yücelen hazır bulundu.

Kendisinden istenilen savunmanın hukuk sistemine uygun olmadığını ve savunma yapmak için yeterli kanıtlar bulunmadığını ifade eden Özbayrak, "Polis Genel Müdürlüğü'nden gittiğim piknikler, yurtdışı seyahatleri ve sohbetlerden ötürü savunma yapmam gerektiğini belirten bir yazı gönderdiler. Biz de 2 Nisan günü avukatımla birlikte ithamların açık olmaması sebebi ile savunma yapılmasının güç olduğunu ve savunma yapamayacağımızı belirttik" dedi.

"28 YILDIR EMEK VERDİĞİM MESLEĞİM VE ONURUM ZEDELENDİ"

Teşkilattan 7 Mayıs'ta ihraç edilen ve bu durumun ailesiyle çocuklarını kötü etkilediğini aktaran Özbayrak, "100 Bin TL borcum ve bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var. Toplum tarafından terör örgütü üyesi olarak gözükmek 28 yıldır emek verdiğim mesleğimi ve onurumu zedelemiştir" ifadelerini kullandı.

Toplumun kendisine terör örgütü üyesi olarak bakmasının ailesini de kötü etkilediğini belirten Özbayrak, "7 Mayıs'ta teşkilattan atılarak mağdur oldum ve davaya konu kararın, dava sonuna kadar yürütmesinin durdurulmasını talep ediyorum" dedi.

Lefkoşa İdare Mahkemesi'nde Yargıç Beril Çağdal huzurunda gerçekleşen davada, ara emri prensipleri ışığında tek taraflı ara emri verilmeden, davalıların da görüşü alınmak üzere istidanın davalılara tebliğ edilmesine emir vererek, davayı görüşülmek üzere 20 Mayıs gününe erteledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.