ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akacan davasında yargı sürecinin başlaması için istinaf kararı bekleniyor

Akacan davasında yargı sürecinin başlaması için istinaf kararı bekleniyor

Girne'de iki koruması ile birlikte Erhan Başay ile Zeki Asımoğlu'nu ciddi şekilde darp edip Asımoğlu'nu vahim zarara uğrattığı gerekçesi ile Girne Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edilen Bulut Akacan'ın davası 23 Mayıs tarihine tehir edildi. Tutuksuz yargılanan Akacan serbest olarak mahkemeden ayrılırken, 4 buçuk aydan beri cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Vasıf Gurbanov ile Orçun Özorçun huzursuz

Yayın Tarihi: 17/05/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Akacan davasında yargı sürecinin başlaması için istinaf kararı bekleniyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Girne'de 7 Ocak 2019 tarihinde bir mekanda korumaları Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun ile Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu'nu ciddi şekilde darp edip Asımoğlu'nun vahim bedensel zarara uğrattıkları gerekçesi ile yargılanmak üzere Girne Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edilen Bulut Akacan, Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun dün Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti huzuruna çıkarıldı.

"Ciddi darp" ve "Vahim Zarar" davalarından yargılanacak olan sanıkların davaları, Bulut Akacan'ın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmak istemediği için Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurması ve kararın henüz açıklanmaması nedeni ile 23 Mayıs tarihine tehir edildi. Adli kontrol koşulları ile tutuksuz yargılanan Akacan mahkemeden serbest ayrılırken, Ocak ayından beri hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Vasıf Gurbanov ile Orçun Özorçun'un akıbetin belirsizliği nedeni ile huzursuz olduğu belirtildi.

GURBANOV SUÇUNU KABUL EDİYOR

Davanın dünkü duruşmasında sanık Vasıf Gurbanov'un avukatı mahkemeye, müvekkili Gurbanov'un suçlarını kabul ettiğini belirtti. İddia Makamı ile yaptığı görüşmede Gurbanov'un sanık Akacan ile Özorçun'dan ayrı olarak yargılanması talebinde bulunduklarını kaydeden sanık avukatı talebin kabul edilmediğini ancak müvekkilinin uzun süreden beri yargılanmayı beklediğini kaydetti.

ÖZORÇUN DAVALARIN HİÇBİRİNİ KABUL ETMİYOR

Sanık Bulut Akacan'ın avukatı istinaf kararının açıklanmaması nedeni ile duruşmanın tehirini talep ederken, Orçun Özorçun'un avukatı ise müvekkilinin hakkındaki davaların hiç birini kabul etmediğini ve duruşmaya hazır olduklarını belirtti. Özorçun'un 4 buçuk aydan beri yargı sürecini hükümsüz tutuklu olarak beklediğini belirten sanık avukatı davanın en kısa süreye tehir edilmesini talep etti.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Nüvit Gazi Hacı, istinaf kararının açıklanmamasını göz önünde bulundurarak davanın 23 Mayıs tarihine tehir edilmesi kararını verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.