ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çökü tutuklu, Temiz ve Doğan tutuksuz yargılanacak

Çökü tutuklu, Temiz ve Doğan tutuksuz yargılanacak

Dipkarpaz bölgesinde İskele Narkotik Şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tespit edilen tabanca ve patlayıcı maddeler ile ilgili tutuklanan Orhan Çökü, Osman Temiz ve Bayram Doğan hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 18/05/19 09:30
okuma süresi: 4 dak.
Çökü tutuklu, Temiz ve Doğan tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Dipkarpaz'da İskele Narkotik Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda tespit edilen tabancalar ve patlayıcı maddeler ile ilgili polis soruşturması tamamlandı.

Haklarında temin edilen 7 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından zanlı Orhan Çökü, Osman Temiz ve Bayram Doğan dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Tabanca ve patlayıcı maddenin yanı sıra balya ambarına kurduğu el bombası düzeneği ile Ercan Zengin'i öldürmeye teşebbüs ettiğini itiraf eden zanlı Çökü tutuklu yargılanmak üzere 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilirken, Çökü'nün tasarrufunda bulunan tabancaları Mağusa ve Girne Limanları'ndan ithal ettiği tespit edilen Osman Temiz ve Bayram Doğan teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Selvili mahkemede verdiği ifadesinde, 8 Mayıs 2019 tarihinde saat 19:00 sıralarında alınan bir bilgide zanlı Orhan Çökü'nün tasarrufunda kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde olduğunun öğrenildiğini anımsattı. Saat 21:45 sıralarında zanlı Orhan Çökü'nün kullanımındaki aracın Dipkarpaz girişinde tespit edilerek aracın durdurulduğunu kaydeden Selvili, yapılan aramada şoför koltuğu paspası üzerindeki yem torbası içinde 1 adet 9 mm çapında tabanca ve şarjörü, 1 adet havai fişek atan tabanca ile namlusuna takılan fişek atar aparatı, 12 adet fişek ve 20 adet kuru sıkı tabancası mermisinin bulunarak zanlının suçüstü gereği tutuklandığını söyledi. Zanlı Çökü'den yapılan soruşturmada tasarrufunda bulunan kurusıkı tabancayı 2017 yılı Mayıs ayında zanlı Osman Temiz'den aldığını itiraf ettiğini belirten Selvili, diğer tabancayı ise 2018 yılı Nisan ayı içerisinde zanlı Bayram Doğan'dan aldığını itiraf ettiğini kaydetti. Zanlı Çökü'nünpoliste gönüllü ifade verdiğini kaydeden Selvili, zanlının Ercan Zengin'e ait balya ambarına el bombası yerleştirerek Zengin'i öldürmeye teşebbüs ettiğini itiraf ettiğini söyleyerek zanlının evinde yapılan aramada ise evin önündeki plakası meçhul bir araç içerisinde 75 gram ağırlığında yüksek tahribat gücüne sahip olduğu tespit edilen beyaz renk barutun bulunduğunu kaydetti. Bilahare zanlı Osman Temiz ile Bayram Doğan'ın da tutuklanarak haklarında soruşturma başlatıldığını kaydeden Selvili, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. Zanlı Orhan Çökü "Adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasının bulunduğunu belirten Selvili, Çökü'nün 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep ederken, zanlı Osman Temiz ile Bayram Doğan hakkında teminat talebinde bulundu.

ÇÖKÜ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Dilşah Karayel zanlı Orhan Çökü'nün 3 ayı geçmemek şartıile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verirken, zanlılar Osman Temin ve Bayram Doğan'ın teminata bağlanmasını uygun buldu. Temiz ve Doğan'ın teminat emri gereği yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Yargıç Karayel zanlıların 7 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı 2'şer kefilin 50^bin TL kefalet senedi imzalamasına ve zanlıların haftanın 2 günü ispat- vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.