İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Theresa May'den Brexit teklifi: "Yeni referandum yapabiliriz"

Theresa May'den Brexit teklifi: "Yeni referandum yapabiliriz"

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılık anlaşmasıyla ilgili 'yeni bir referandum' yapılabileceğini söyledi. İngiltere Başbakanı Theresa May, Avam Kamarası'nda daha önce üç kez reddedilen Brexit anlaşamasında bazı değişiklikler yapıldığını ve bunun son bir kez parlamentonun onayına sunulacağını ifade etti.

Yayın Tarihi: 22/05/19 08:57
okuma süresi: 2 dak.
Theresa May'den Brexit teklifi: "Yeni referandum yapabiliriz"
A- A A+
Euronews'ten Bahtiyar Küçük'ün haberine göre Londra'daki konuşmasında, "Bu önemli konuda (Brexit) meclisteki samimi ve güçlü hissiyatı anlıyorum" diyen May, milletvekillerinin AB'den Çıkış Anlaşması Tasarısı'na destek vermeleri halinde mecliste yeni bir referandum düzenlenebilmesi için de oylama yapılacağını kaydetti.

Brexit anlaşmasında yapılan değişiklikler, İrlanda için tartışmalı 'backstop' uygulaması, işçi hakları, çevre koruma politikaları gibi alanları kapsıyor.

PARLAMENTODA DESTEK ARAYIŞI

Brexit tartışmaları gölgesinde kendi kabinesi ve Muhafazakar Parti grubunda büyük destek kaybı yaşayan May'in ayrıca parlamentoda ikinci referanduma karşı çıkan bakan ve milletvekillerini ikna etmesi gerekiyor. İskoç Ulusal Partisi (SNP) anlaşmaya karşı olduğunu duyurdu.

Brexit sürecinin İngiltere'nin diğer konularda ilerlemesinin önüne geçtiğini belirten May, milletvekillerinin tasarıyı reddetmeleri halinde 'planlanan çıkışın ölü bir anlaşma' olacağını kaydetti. May, Brexit'in 'tartışmalı' şartlarıyla ilgili bir referandum yapılmasına karşı çıkıyordu.

Brexit sürecinin yasallaşması için 'atılabilecek son adım' olarak yorumlanan yeni anlaşma Haziran ayının ilk haftasında milletvekillerinin oyuna sunulacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.