İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

CTP'li vekil Candan: "Tatar'ın 'ayar' söylemi uygun bir lisan değil"

CTP'li vekil Candan: "Tatar'ın 'ayar' söylemi uygun bir lisan değil"

CTP Milletvekili Candan, Cumhurbaşkanı Akıncı ile Başbakan Tatar arasında yaşanan 'ayar' polemiğine ilişkin, "Tatar'ın 'ayar' söylemi uygun bir lisan değil" yorumunda bulundu.

Yayın Tarihi: 22/05/19 16:33
okuma süresi: 2 dak.
CTP'li vekil Candan: "Tatar'ın 'ayar' söylemi uygun bir lisan değil"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Canan Onurer ile Ulaş Barış'ın 'yeni hükümet- özel' yayınına bağlanan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar arasındaki 'ayar' polemiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"SÖYLENENLERLE GERÇEKLER UYUŞMUYOR"

"Bu hükümetin neden kurulduğu, nasıl kurulduğuna ilişkin olarak halkımız zaten düşüncesini oluşturmuş durumda. Çok geniş bir kitlenin düşüncesi, söylenenlerle aslında gerçeklerin uyuşmadığı yönünde" ifadelerinde bulunan Candan, "Böyle bir kanaat toplumda oluşmuş durumda. Dörtlü hükümetin neden bozulduğuna ilişkin vatandaş kendi değerlendirmesini yapıyor. Çok da bir şey söylemeye gerek yok" dedi.

"TATAR'IN 'FEDERASYON DA MASADA' SÖYLEMİ, PROTOKOLE AKSİ"

UBP-HP Koalisyon Protokolünde, federal çözümün kesildiği ve alternatif modellerin gündeme gelmesi gerektiğinin ifade edildiğini belirten CTP'li vekil, "Fakat Sayın Tatar toplantı çıkışı yaptığı açıklamada, federasyonun da masada olduğu fakat alternatiflerin gündeme gelmesi yönünde, protokole aksi bir açıklaması oldu. Bunu da göz önünde bulundurmak gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"UYGUN BİR LİSAN DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Başbakan Tatar arasında yaşanan 'ayar' polemiğine de değinen Candan, "Cumhurbaşkanı'nın 'tek mümkün formül federal çözümdür' politikasına ayar vermek gibi bir sözü oldu Sayın Tatar'ın. Bu uygun bir lisan değil" yorumunda bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.