İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Tatar: "İstikrarlı bir ortam için bu hükümet bir fırsat olacak"

Tatar: "İstikrarlı bir ortam için bu hükümet bir fırsat olacak"

KKTC'nin yeni Başbakanı UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya 41. Hükümetin Bakanlar Kurulu listesini sunmasının ardından A Haber'e konuştu.

Yayın Tarihi: 22/05/19 17:46
okuma süresi: 5 dak.
Tatar: "İstikrarlı bir ortam için bu hükümet bir fırsat olacak"
A- A A+
Didem Gürses'in sorularını yanıtlayan Başbakan Tatar, "uyum içinde çalışabilecek olan bu hükümetten halkımız bir umut beklemektedir. Hem Kıbrıs konusu bağlamında, hem ekonomik anlamda halkımızın refaha ermesi huzurlu ve istikrarlı bir ortam için bu hükmet bir fırsat olacaktır" dedi.

Başbakan Tatar, Özersay çok daha etkili bir Dışişleri Bakanlığı dönemi geçirecektir. UBP ve HP hükümeti olarak hem kendi Dışişleri bakanımızın elini güçlendirmiş oluyoruz hem de Dışişleri Bakanımıza bundan böyle git görüş arkandayız diyebilecek bir pozisyondayız ifadesinde bulunarak şunları kaydetti;

"İSTİKRARLI BİR ORTAM İÇİN BU HÜKMET BİR FIRSAT OLACAK"

KKTC'de bir hükümet boşluğu yaşanmıştı. Görüşmelerin ardından kabineyi Cumhurbaşkanına sunduk. KKTC için hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçmiştir. Uyum içinde çalışabilecek olan bu hükümetten halkımız bir umut beklemektedir. Hem Kıbrıs konusu bağlamında hem ekonomik meselelerde halkımızın refaha ermesi, huzurlu ve istikrarlı bir ortam için bu hükümet bir fırsat olacaktır.

Sayın Özersay'a çok etkili bir Dışişleri Bakanlığı dönemi geçireceğini söyledim. Kendisi de benim iyi bir maliyeci, iyi bir ekonomist olduğumu belirtmiştir. Dolayısı ile birbirimizi tamamlayıcı özelliklerimiz bulunmaktadır. Günün sonunda KKTC'yi yönetecek bir hükümet modeli ortaya çıkmıştır.

Bugün Başbakanlığı devralıyorum bu benim için bir onur meselesidir. Siyasette adım adım gidersiniz benim de bu yolculuğum uzun bir yolculuk olmuştur. UBP tabanına, partililerimize, Milletvekillerine, bana güvenen herkese teşekküreder, kucaklarım. Medya mensupları da bu dönemde süreci hem ülkede hem yurt dışında takip etmiştir ayrıca teşekkür ediyorum.

"YENİ HÜKÜMET TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE GÖTÜRME DÜŞÜNCESİNDEDİR"

KKTC istikrarlı ve güven ortamında bölgede aynı zamanda kritik bir noktadadır. Anavatanımız Türkiye'nin şu anda sondaj faaliyetleri devam etmektedir. Bizim de savunduğumuz Türkiye Cumhuriyeti, mavi vatan ve KKTC üçlüsünün Doğu Akdeniz'deki gelişmeler dikkate alındığında birlikte çok daha güçlüyüz. Denizlerdeki haklarımız ve çıkarlarımızı daha etkin koruyabilme durumundayız.

Şu anda uyum içinde çalışacak olan hükümet Türkiye ile ilişkilerini en iyi şekilde götürme düşüncesindedir. Hükümet programında da bu vardır. Bölgede istikrar ve Türkiye ile güzel ilişkiler vardır. Nüfusumuz bellidir ancak fevkalede önemli bir noktadayız. Dolayısı ile KKTC'nin iyi yönetilmesi gerkmektedir. Türkiye ile olan ilişkilere önem veriyoruz.

"GEÇMİŞ TECRÜBELERLE EKONOMİDEKİ SORUNLARI AŞACAK REÇETELERİ BİLİYORUZ, BU KONUDA İDDİALIYIZ"

Geçen dönem mali protokol hayata geçemedi ve ekonomik sıkıntılar oldu. Bu dönemde geçmiş tecrübelerle ekonomideki sorunları aşacak reçeteleri biliyoruz. Bu konuda iddialıyız. Bu sorunlar çözülecek ve KKTC'de bir kalkınma hamlesi olacaktır.

"FEDERASYON SÜRECİ TÜKENMİŞTİR MASADA ALTERNATİF BİR MODEL OLMASI KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİMİZ VAR"

UBP, ulusal davayı yakından izleyen hassasiyeti olan bir parti. Türkiye ile istişare içinde politkalarımızı gözden geçirmekteyiz. Federasyon süreci tükenmiştir. Diplomatik alanda fedrasyon masada olsun, fakat müzekereler tekrar devam edecekse masada alternatif bir model olması konusunda görüş birliğimiz var.

Bu görüşü Halkın Partisi de paylaşıyor. Dolayısıyla uyum içinde çalışacak bir hükümet son derece önemlidir. Bir önceki hükümet sol kanadı temsil eden CTP ve TDP daha çok Cumhurbaşkanı Akıncı'nın politikalarını izleyen ona yakın bir duruş sergilemiş ve federasyondan başka bir modele hazır olmadıklarını belirtmişlerdir.

"DIŞİŞLERİ BAKANIMIZA GİT GÖRÜŞ ARKANDAYIZ DİYEBİLECEK BİR POZİSYONDAYIZ"

Biz alternatiflerden de bahsediyoruz o anlarda Türkiye Cumhuriyeti ile daha yakın bir düşüncedeyiz. UBP ve HP hükümeti olarak hem kendi Dışişleri Bakanımızın elini güçlendirmiş oluyoruz hem de Dışişleri Bakanımıza git görüş arkandayız diyebilecek bir pozisyondayız.

Meclis'ten de bu yönde istediğimiz kararı çıkartabiliriz. Halbuki bir önceki dönemde Özersay Kıbrıs'ta Rumlarla bir ortaklık süreci tükendi dendiğinde hemen çatlak sesler çıkıyordu. Bu dönemde Kudret bey görevini en etkili bir şekilde yapabilir. Bu hükümetin Türkiye ile çok daha uyumlu çalışması söz konusudur. Hem Kıbrıs meselesi hem de ekonomik bağlamda çok daha uyumlu bir döneme gireceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.