TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

KKTC'nin de katıldığı Anadolu Ankası-2019 Tatbikatı sona erdi

KKTC'nin de katıldığı Anadolu Ankası-2019 Tatbikatı sona erdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde aralarında KKTC'nin de bulunduğu 7 ülkenin katılımıyla 13 Mayıs tarihinde başlayan Uluslararası Anadolu Ankası-2019 tatbikatı tamamlandı.

Yayın Tarihi: 24/05/19 12:26
okuma süresi: 1 dak.
KKTC'nin de katıldığı Anadolu Ankası-2019 Tatbikatı sona erdi
A- A A+

Türkiye'nin ev sahipliğinde Azerbaycan, KKTC, İngiltere, Pakistan, Katar ve Romanya'nın kara, deniz ve hava kuvvetleri unsurlarının katılımıyla gerçekleştirilen Anadolu Ankası-2019 Tatbikatı sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, altı dost ve müttefik ülkenin de katıldığı 13 Mayıs tarihinde icra edilmeye başlanan tatbikatın sona erdiği belirtildi.

2009'DAN İTİBAREN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı 2009'dan itibaren gerçeğe yakın harekat ortamında Personel Kurtarma Görev Kuvveti unsurlarının eğitimi ile günümüz ve gelecekteki muharebe sahasının gerekli kıldığı tecrübe seviyesini arttırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Tatbikat, yılda iki dönem halinde 3. Ana Jet Üs Komutanlığında icra ediliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.