TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

DHA'dan büyük yanılgı: "KKTC'de askerlik yapanlar Türkiye'de de yapacak"

DHA'dan büyük yanılgı: "KKTC'de askerlik yapanlar Türkiye'de de yapacak"

DHA, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nun aldığı kararda ilginç bir hata yaptı. KKTC'de askerlik yapanların ayrıca Türkiye'de mükerrer olarak askerlik 'yapmaması' ifade edilen maddede, DHA Türkiye'de de askerlik 'yapacağını' yazdı.

Yayın Tarihi: 24/05/19 13:30
okuma süresi: 2 dak.
DHA'dan büyük yanılgı: "KKTC'de askerlik yapanlar Türkiye'de de yapacak"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Demirören Haber Ajansı (DHA) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu'nun 65 maddelik 1111 Sayılı Askeri Kanunu'nda değişiklik öngören teklifi görüşerek kabul ettiği haberinde ilginç bir hata yapması dikkat çekti.

BÜYÜK YANILGI

TBMM'nin aldığı kararın 44. maddesinde KKTC'de zorunlu askerlik hizmetini yerine getiren yükümlülerin, bu hizmetlerinin sayılarak ayrıca Türkiye'de mükerrer olarak askerlik 'yapmaması' ifade edildi. Ancak DHA ise, KKTC'de zorunlu askerlik hizmetini yerine getiren yükümlülerin, bu hizmetlerinin sayılarak ayrıca Türkiye'de de mükerrer olarak askerlik 'yapacağını' yazdı.

OKUYUCULAR TEDİRGİNLİK YAŞADI, KIBRIS POSTASI'NI ARADI

Söz konusu haber, okuyuculara tedirginlik yaşattı. KKTC'de askerlik yapmış olan çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Kıbrıs Postası ile iletişime geçerek, ihbarda bulundu. İletişime geçerek haberin doğru olup olmadığını sordu. Haberin doğru olması durumunda ikinci kez askerlik yapmak zorunda kalacaklarını belirten okurlar, konuyla ilgili endişelerini dile getirdiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.