İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

BKP'den AP seçimlerinde oy kullanma çağrısı

BKP'den AP seçimlerinde oy kullanma çağrısı

BKP, 26 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılım çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 24/05/19 16:42
okuma süresi: 4 dak.
BKP'den AP seçimlerinde oy kullanma çağrısı
A- A A+
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) 26 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılım çağrısı yaptı ve BKP Parti Meclisi'nin oy birliği ile, 26 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerde AKEL listesine ve AKEL'den aday olan Niyazi Kızılyüreğe destek olma kararı aldığını vurguladı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Avrupa Sol Partisi içerisinde birlikte yer aldıkları AKEL'i destekleme kararlarının hem ideolojik hem de ilkesel nedenleri olduğunu ifade ederek, "Avrupa Sol Partisi'ne üye olan tüm partiler ilkesel olarak, toplumsal ya da siyasal tüm olaylarda birlikte hareket ederler, birliğin birincil kuralı budur. Bizim kararımız da bu ilkeden bağımsız düşünülemez" dedi.

"Ankara'daki statükocu rejim ve buradaki yerli işbirlikçileri Kıbrıslı Türkleri Kıbrıs'ın kuzeyine hapsetmiş ve tutsak tutmaktadır. Rejim her ne kadar görmezden gelmeye çalışsa da Kıbrıslı Türkler Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı ve AB yurttaşıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurucu ortağı ve AB vatandaşı olarak haklarımız vardır. 26 Mayıs, dünyaya sesimizi duyurma, görünür olma ve haklarımıza sahip çıkma içine sürüklendiğimiz çaresizlikten kurtulma açısından önemlidir. Çaresizliğimiz kaderimiz değildir" diyerek AP seçimlerinde ilk kez AKEL'in ortak vatan ortak mücadele ilkesine uygun olarak listelerinde bir Kıbrıslı Türk'e yer verdiğini söyleyen İzcan, "Sn. Kızılyürek kazanma şansı yüksek bir adaydır. Bir Kıbrıslı Türk'ün Avrupa Parlamentosu'nda yer alması toplumsal haklarımızın korunması ve Federal Birleşik Kıbrıs'a ulaşılması açısından çok önemlidir" dedi.

Birlikte örgütlü mücadelenin ve dayanışmanın hem Kıbrıs'ın kuzeyinde hem de güneyinde çok önemli olduğuna vurgu yapan İzcan, "Bizim ortak mücadeleden anladığımız en geniş cephede bir araya gelerek yurdumuzun kuzeyinde bizi rehin tutan statükocu rejime karşı birlikte mücadele etmek, hem de Kıbrıs'ın güneyindeki federalist güçlerle birlikte ortan vatan için ortak mücadeleyi yükseltmektir. Her iki alanda da başarı ancak, birlikten, dayanışmadan ve ortak mücadeleden geçer" dedi.

26 Mayıs Pazar günü Kıbrıslı Türklerin seçime yoğun olarak katılımının hem dünyaya hem Ankara'ya, hem de Kıbrıs'ın kuzeyinde ve güneyindeki milliyetçi, şoven, ayrılıkçı, taksimci guruplara çok önemli bir mesaj vereceğini belirten BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, "26 Mayıs'ta oyumuzu kullanmak Rum sağına da, Ankara'nın içimizdeki yerli işbirlikçilerine de Kıbrıslı Türklerin kurucu ortağı oldukları Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ve ortaklıktan doğan haklarına da sahip çıktıklarını göstermek açısından şarttır" dedi.

26 Mayıs Pazar günkü seçime yoğun bir şekilde katılım çağrılarını yineleyen İzcan, "Halkımıza çağrımız Pazar günü sandığa giderek haklarını kullanmaları ve ortak vatan mücadelesine destek olmalarıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.