İNGİLTERE
okuma süresi: 1 dak.

AB'den May'in istifasına ilk tepki

AB'den May'in istifasına ilk tepki

İngiltere Başbakanı'nın istifa kararı AB'nin Brexit'e ilişkin pozisyonunda değişikliğe yol açmayacak

Yayın Tarihi: 24/05/19 17:52
okuma süresi: 1 dak.
AB'den May'in istifasına ilk tepki
A- A A+

Avrupa Birliği (AB), İngiltere Başbakanı Theresa May'in 7 Haziran'da istifa etme kararının, AB'nin Brexit'e ilişkin pozisyonunda değişikliğe yol açmayacağını açıkladı.

AB Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in, May'in istifa açıklamasını "memnuniyetle" izlemediğini ifade etti.

Juncker'in May ile çalışmaktan mutlu olduğunu ve kendisini takdir ettiğini belirten Andreeva, "Juncker yeni başbakana da aynı ölçüde saygı gösterecek ve çalışma ilişkisi geliştirecektir." diye konuştu.

Andreeva, May'in istifasının AB'nin Brexit'e yaklaşımını değiştirmediğine işaret ederek, "Ayrılık anlaşmasına ilişkin pozisyonumuzda bir değişiklik bulunmuyor." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.