EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Kolej Giriş Sınavları tamamlandı

Kolej Giriş Sınavları tamamlandı

Kolej Giriş Sınavlarının 2'nci Basamağı bugün yapıldı.

Yayın Tarihi: 25/05/19 12:01
okuma süresi: 2 dak.
Kolej Giriş Sınavları tamamlandı
A- A A+
Kolejlere Giriş Sınavlarının 2'nci Basamağı 5 ilçede gerçekleştirildi.

Sınav, Lefkoşada Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi; Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Bekirpaşa Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji olmak üzere 7 merkezde gerçekleştirildi.

Sınava girmek için, toplam 2118 öğrenci kayıt yaptırdı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı açıklamasında, katılım başvurusunun bu denli yüksek oluşunun, kamuoyunun sınava yönelik ilgi ve hassasiyetinin anlaşılması bakımından da önemli olduğu vurgulandı.

Sınavın tamamlanmasının ardından soru kitapçıkları ve yanıt anahtarları Bakanlığın resmi web sitesi www.mebnet.net adresinden yayımlanacak.

Cevap kağıtlarının optik okuyucu işlemi ile değerlendirilmesinin ardından sınav sonuçlarının akşam saatlerinde açıklanması öngörülüyor.

Kolej Giriş Sınavları sonuçlarına göre Lefkoşa Türk Maarif Koleji'ne 150, Gazimağusa Türk Maarif Koleji'ne 100, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji'ne 100, Güzelyurt Türk Maarif Koleji'ne 75, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfına 50 ve Hala Sultan İlahiyat Koleji'ne 120 öğrenci olmak üzere toplam 595 öğrenci 2019-2020 öğretim yılı için kolejlere kayıt hakkı elde etmiş olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.