ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Babasına ait tabanca ve 15 mermi ile yakalanan Argüden 6 ay hapse mahkum edildi

Babasına ait tabanca ve 15 mermi ile yakalanan Argüden 6 ay hapse mahkum edildi

Mağusa'da 2016 yılı Aralık ayında babası Olgun Argüden'in adına kayıtlı tabancayı izinsiz alarak, daha sonra babasını ölümle tehdit eden sanık Fırat Argüden'in Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargı süreci tamamlandı.

Yayın Tarihi: 28/05/19 07:32
okuma süresi: 2 dak.
Babasına ait tabanca ve 15 mermi ile yakalanan Argüden 6 ay hapse mahkum edildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 2016 yılı Aralık ayı içerisinde babası Olgun Argüden'in adına kayıtlı tabanca ile 15 adet canlı mermiyi, babasının rahatsızlığı nedeniyle ve çevresine zarar vermemesi gerekçesi ile izinsiz alan, 2017 yılı Ocak ayında ise kız arkadaşını işten çıkardığı gerekçesiyle babasını sözlü olarak ölümle tehdit eden sanık Fırat Argüden Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

"Kanunsuz ateşli silah tasarrufu", "Kanunsuz ateşli silah taşıma", "Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu" ve "Kanunsuz patlayıcı madde taşıma" davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Argüden, 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

KIR: "TOPLUMU TEDİRGİN EDEN BU TÜR SUÇLAR ÜLKEDE YAYGIN ŞEKİLDE İŞLENİYOR"

Sanık Fırat Argüden hakkındaki davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Şerife Katip Kır okudu. Sanık Fırat Argüden'i aleyhine getirilen davalardan suçlu bulduklarını açıklayan Kır, sanığın mahkum olduğu suçlar için 10 ile 7 yıl arasında hapislik cezası öngörüldüğünü, bu tür suçlar için öngörülen cezaların ise işlenen suçların ciddiyetini ve vahamiyetini ortaya koyduğunu kaydetti. Toplumu tedirgin eden silahlı, saldırı, yaralama ve son yıllarda da adam öldürme gibi olayların ülkede yaygın şekilde meydana geldiğine dikkat çeken Kır, sanık avukatının, sanığın babası adına kayıtlı silahı babasının raporla da desteklenen rahatsızlığı nedeni ile izinsiz aldığını savunduğunu ancak sanığın izinsiz olarak söz konusu tabanca ve patlayıcı maddeleri izinsiz olarak taşıyıp tasarruf ettiğini belirtti. Sanığa, kamu menfaati gereği hapislik cezası verilmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydeden Kır, Fırat Argüden'in oy birliği ile 6 ay hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.