ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Dik baktı" kavgası zanlıları tutuksuz yargılanacak

"Dik baktı" kavgası zanlıları tutuksuz yargılanacak

Mağusa'da gittikleri restoranda alkol tesiri altında dik baktıkları gerekçesi ile Abu Sufyan'ın burun ve elmacık kemiğini kırma suçlaması ile tutuklanan zanlılar Ahmet Kalkan, Tolga Sevindi ve Umut Elmacı teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 28/05/19 07:40
okuma süresi: 3 dak.
"Dik baktı" kavgası zanlıları tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 24 Mayıs tarihinde saat 01:45 sıralarında alkol tesiri altında bir restoranda, dik baktıkları gerekçesi ile kavga çıkarıp Abu Sufyan isimli şahsın burnunu ve elmacık kemiğini kırmakla suçlanan Ahmet Kalkan, Tolga Sevindi ve Umut Elmacı tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Haklarında yürütülen "Vahim zarar", "Ciddi darp", " Sarhoşluk" ve "Rahatsızlık" suçlamaları ile ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün teminata bağlanan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemenin talimatı üzerine turist statüsünde olmalarına rağmen çalıştıklarını söyleyen zanlılar hakkındakileri soruşturmada ise zanlıların 90 günlük taşeron izni ile ülkede bulundukları tespit edildi. Mahkeme zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması ve haftanın 2 günü ispatı vücutta bulunmaları yönünde talimar verdi. Zanlılar mahkemenin uygun gördüğü 6 biner TL nakdi teminat ve KKTC vatandaşı 2'şer kefilin imzalayacağı 75'er bin TL'lik kefalet senedi koşullarını yerine getirerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

MÜŞTEKİLERİN KÜFRETTİĞİ YÖNÜNDE BİR TESPİT YOK

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Murat Öztürk mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Ahmet Kalkan, Tolga Sevindi ve Umut Elmacı'nın "Vahim zarar, Ciddi darp, Rahatsızlık ve Sarhoşluk" davalarından methaldar olduklarını açıkladı.

Öztürk, zanlıların 24 Mayıs 2019 tarihinde saat 01:45 sıralarında İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir restoranda alkol tesiri altında bulundukları bir sırada kendilerine dik baktıkları gerekçesi ile MehranHusseinKhattak ve Abu Sufyan'ı ciddi şekilde darp ettiklerini anımsattı.

Zanlıların ayrıca Abu Sufyan'ın burun kemiğinin ve elmacık kemiğinin kırılmasına neden olduğunu belirten Öztürk, tutuklanan zanlılar hakkında 3 gün süre temin edildiğini kaydetti. Bu süre içerisinde Khattak ve Sufyan'ınMağusa Devlet Hastanesi'nde sürüdürlen tedavilerinin tamamlanıp taburcu edildiklerini kaydeden Öztürk, turist statüsünde olduğu tespit edilen zanlıların mahkemede çalışmak için ülkede olduklarını beyan etmesi üzerine mahkemenin direktifi ile yapılan ileri soruşturmada 90 günlük taşeronluk izni ile ülkede ikamet ettiklerinin tespit edildiğini söyledi. Zanlıların avukatı mahkemede khattak ve sufyan'ın zanlılara küfrettiği yönünde iddialarına cevap veren Öztürk, 3 günlük tutukluluk süresi içerisinde bu yönde bir tespitin olmadığını mahkemeye aktardı. Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Öztürk, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.