LAPTA
okuma süresi: 4 dak.

Lapta Belediye Başkanı Aktuğ: "Önlemlerin Eylül ayına kadar alınması lazım"

Lapta Belediye Başkanı Aktuğ: "Önlemlerin Eylül ayına kadar alınması lazım"

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Ada TV'de Ahmet İşcan'ın sunduğu 'Çare Sizsiniz' adlı programa konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 28/05/19 11:26
okuma süresi: 4 dak.
Lapta Belediye Başkanı Aktuğ: "Önlemlerin Eylül ayına kadar alınması lazım"
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

"BELEDİYELER YASASININ REVİZE EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, yeni kurulan UBP-HP koalisyon hükümetini bekleyen birçok problem olduğu ancak, hükümetten beklentilerinin yerel yönetimler açısından, yıllardır revize edilmesi beklenen Belediyeler Yasası'nın güncellenmesi olduğunu söyledi.

Halkın refah seviyesini yükseltmek, vatandaşların mutluluğunu ve huzurunun sağlanması noktasında yerel yönetimlere görev düştüğünü hatırlatan Aktuğ, bu nedenle 51/1995 sayılı Belediyeler Yasası'nın revize edilmesi ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Doğru yönetim noktasında belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine büyük görevler düştüğünü söyleyen Aktuğ "Ancak yasaların da buna el vermesi gerekmektedir" dedi.

"ESKİ HÜKÜMETİN KAPILARINI AŞINDIRDIK, 1 KURUŞ ALAMADIK"

Yoğun yağışlı bir kış mevsimi geçirildiğini ve yaşanılan sel felaketinden en çok Lapta bölgesinin etkilendiğini kaydeden Aktuğ, ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, konuyla ilgili belediyeyi mutlu eden kararların alınmasını beklediklerini bildirdi. İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars'ın bakanlık görevini sürdürmesinin artı bir nokta olduğunu belirten Aktuğ, "Yaşadığımız sıkıntıları sil baştan anlatmayacağız. Sel felaketi yaşadığımız dönemde zaten hükümet yetkilileri bizleri ziyaret etti. Ayşegül hanım da konuları zaten birebir biliyor" dedi.

Sel felaketi nedeniyle Lapta bölgesindeki tahribatın giderilmesi için eski 4'lü koalisyon hükümetinin kapılarını yardım almak için aşındırdıklarını ancak tek bir kuruş alamadıklarını ifade eden Aktuğ, "Kendi yağımızla kendi ciğerimizi kavurur misali hareket ettik. Tabii ki bazı özel yardım kampanyaları yapıldı. Türk Kızılayı ve Vakıflar İdaresi yardımlarda bulundu. Selden zarar görenlere yardım eli uzattı. Evlerdeki zararın böylece yüzde 100'nü giderdik ancak kamusal alandaki tahribatın tamamı giderilmedi. Belediye'nin mali durumu ortada. Bunlar bize aslında büyük bir yük" diye konuştu.

"NASIL BİR KIŞ MEVSİMİ GEÇİRECEĞİMİZİ BİLMİYORUZ, ÇALIŞMALARIN EYLÜL AYINA KADAR TAMAMLANMASI LAZIM"

Selden etkilenen Kozanköy'de çalışmaların tamamlandığı, Alemdağ'da ve Lapta içindeki bazı yollardaki hasarın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Aktuğ, özellikle Lapta Başpınar bölgesinde yolun tamiratı için yalnızca projelendirme çalışmasının 120 bin TL civarında olduğunu söyledi. Hala yerle bir halde duran ara sokaklar ve taşduvarlar olduğunu hatırlatan Aktuğ, "Yalnızca bununla bitmiyor. Dağ eteklerine bentler yapılması lazım. Dediğim gibi sadece projelendirme çalışması 120 bin TL civarında tutuyor. Bunlar Lapta Belediyesi'nin altından kalkabileceği rakamlar değil" dedi.

Yaz aylarına girildiği için rahatlamamak gerektiğini kaydeden Aktuğ, "Kış gelecek ve nasıl bir kış mevsimi geçireceğimizi bilmiyoruz. Bir öngörümüzün olması lazım. Kış ayı yine çetin geçebilir. Bu nedenle çalışmaların Eylül ayına kadar tamamlanması gerekmektedir. Lapta'da cidden zor günler yaşandı. Psikolojisi bozulan bir halka birlikte yaşıyoruz. Yağmurun şiddetinden gelen bir yıkım yaşandı" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.