İSKELE
okuma süresi: 7 dak.

Yetkililer gençlerin çağrısına kayıtsız

Yetkililer gençlerin çağrısına kayıtsız

İskele'de Civisil Zehra Çırakoğlu Stadı, 1974'ten kalma toprak futbol sahası, taşlarla örülmüş yedek kulübesi, işlevini yitirmiş tribünü ve soyunma odaları ile bölge gençliğine layık hizmet veriyor!

Yayın Tarihi: 29/05/19 07:50
okuma süresi: 7 dak.
Yetkililer gençlerin çağrısına kayıtsız
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Ülkemizde özellikle gençler son dönemlerde kötü alışkanlıklar nedeni ile gerek aileleri, gerek özel hayatları gerekse eğitim hayatlarında birçok sorunlarla karşılaşıyor. Sporun bireylerin fiziki gelişimi yanında sosyalleşmesine yardımcı olduğu, özgüvenini arttırdığı, hayatında düzen ve disiplini sağladığı aynı zamanda da zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırdığı bilimsel olarak kanıtlanırken, spor yapmayan bireylerin genelinin zararlı alışkanlıklara bağımlı hale geldiği ülkemizde ise internetin bile bağımlılık yaratarak gençlere zarar verdiği artan suç oranlarından gözlemleniyor. Ülkemizde gençlerin spora yönlendirilip gerek kendi gelişimleri gerekse kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlaması adına yeterli önem gösterilmezken, yaklaşık 13 yıldan beri İskele ve Karpaz bölgesindeise sportif anlamda bölge halkına fayda sağlayacak önemli bir yatırıma imza atılmadı. Bunun en büyük örneği ise İskele'de bulunan Civisil Zehra Çırakoğlu Stadı. Birçok kez söz verilip defalarca incelenip projesi hazırlanmasına rağmen gerekli finans desteği sağlanamayan statta gençler hala toprak sahada futbol oynuyor, antreman yapıyor. Hayatını futbola adayan yıllarca futbol oynayıp, birçok takımın antrenörlüğünü yapan Civisil Spor Kulübü Başkanı Aydın Çırakoğlu stad ile ilgili yaşanan sorunları ve gençlerin yaşadığı sıkıntıları Kıbrıs Postası'na anlattı.

Civisil Zehra Çırakoğlu Stadı'nın sentetik çim yapılması için çalmadık kapı bırakmadıklarını kaydeden Aydın Çırakoğlu, stadın tam teşekküllü düzenlenmesinin hem bölge halkına fayda sağlayacağını hem bölgedeki futbol takımlarının gelişimi için güzel bir yatırım olacağını, hem de bölge gençlerinin kötü alışkanlıklardan korunması adına statta birçok sportif aktivite yapılabilmesi için faydalı bir girişim olacağına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırdı.

TOPRAK SAHADA SPOR YAPMA MÜCADELESİ

Başkente yakın birçok bölgede futbol oynayan gençler için sentetik sahalar yapılırken, İskele'de gençler Civisil Zehra Çırakoğlu Stadı'nda hala toprak sahada futbol oynamak için mücadele veriyor. Kış dönemlerinde saha içerisinde büyüyen dikenlerin yanı sıra futbol müsabakaları sırasında gençler ciddi yaralanmalar yaşıyor. 70'li yıllardan kalma taşlardan örülü yedek kulübesi filesiz kale direkleri, yetersiz seyirci tribünü ile saha tamamen işlevini yitirdi ancak yıllardır yaşanan sorun her değişen hükümet döneminde yetkililere anlatılsa da hiçbir icraatta bulunulmadı.

ÇIRAKOĞLU: ELÇİ GİTTİ, HER ŞEY BİTTİ

Konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Civisil Spor Kulübü'nün Başkanı Aydın Çırakoğlu, öncelerde stadın çim saha yapılması için, ardından sentetik sahaların ülkede yaygınlaşması ile sentetik saha yapılacağı yönünde yetkililerin sürekli söz verdiğini kaydetti. Yıllardan beri aynı vaatleri dinlediklerini kaydeden Çırakoğlu, bir dönem TC Büyük Elçisi olarak görev yapan Halil İbrahim Akça'nın tüm Sivil Toplum Örgütleri'nin önünde söz verdiğini ve finansın elçilik tarafından projenin ise Spor Dairesi tarafından yapılacağı yönünde karara varıldığını kaydederek "elçi gitti her şey bitti" şeklinde konuştu. Saha için projenin de hazır olduğunu belirten Çırakoğlu, projenin hayata geçmesi içinse 1, 1 buçuk milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu kaydetti. Sahanın yetkililer tarafından defalarca yerinde gelinip görülüğünü söyleyen Çırakoğlu, yıllardır tek bir çivi çakılmadığını ifade etti.

"TÜRKİYE İÇİN GÜNEY DOĞU NE İSE, KKTC İÇİN DE İSKELE O"

İskele'de, İskele Cumhuriyet Stadı'nın çim saha olarak faaliyet gösterdiğini ancak çim olduğu için bölgenin ihtiyacını karşılamadığını takımlara her zaman izin verilmediğini söyleyen Başkan Çırakoğlu, Civisil Stadı'nın sentetik saha olarak düzenlenmesinin futbol oynayan bölgedeki gençlere fayda sağlayacağını ifade etti. Sahanın tam teşekküllü olması için A'dan Z'ye her şeyinin yapılması gerektiğini kaydeden Çırakoğlu, bölge halkının toprak saha olmasına rağmen sahayı yürüyüş parkuru olarak kullandığını, projede sahanın kenarlarına yürüyüş ve koşu parkurlarının yapılarak sahanın bölge halkına da hizmet sunabileceğini belirtti. Bölgede yoğun bir nüfus olduğunu ifade eden Çırakoğlu, sahanın takımların alt yapılarını oluşturmasında da fayda sağlayacağını belirtti. İskele'ye bağlı birçok köyün futbol takımları olduğunu ifade eden Çırakoğlu, profesyonel ve ışıklandırılmış bir sentetik saha yapılması halinde gece maçlarının yapılmasının planlandığını bunun bölgeye de hareketlilik sağlayacağına dikkat çekti. İskele ve Karpaz bölgesine her konuda üvey evlat muamelesi yapıldığını ifade eden Çırakoğlu, "Türkiye için Güney Doğu ne ise, KKTC için de İskele ve Karpaz odur" şeklinde konuştu.

"GENÇLİĞİ KURTARMAK, GELECEĞİMİZİ KURTARMAKTIR"

Saha için yapılacak yatırımın gençliğe yönelik bir yatırım olduğunu belirten Çırakoğlu, futbol adına son yıllarda gençliğe önem verildiğini, bunun geçmişte olduğu gibi hem takımlar için yıldız futbolcular yetiştirmek adına hem de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına iyi bir gelişme olduğunu söyledi. Yıllarca futbol oynayıp, birçok takımının da antrenörlüğünü yapan Aydın Çırakoğlu, ülkemizde geçmiş yıllarda futbolcuların maddi kazanç beklemeden renklerine gönül verdiği takımlar için mücadele ettiğini, seyircinin ise takımların yıldız futbolcuları izleyebilmek için maçlara akın ettiğini anımsattı. Şimdilerde ise gençlerin özellikle uyuşturucu illeti yüzünden başlarının beladan kurtulmadığını belirten Çırakoğlu, spor ve futbolu ülkede cazip hale getirerek gençleri spora yönlendirmek gerektiğini kaydetti. "Gençliği kurtarmak, geleceğimizi kurtarmaktır" diyen Çırakoğlu, İskele ve Karpaz gençleri için de Civisil Zehra Çırakoğlu Stadı'nın düzenlenmesinin spor ve futbolu cazip kılacağını ve daha başarılı gençler yetiştirilmesinin sağlanacağını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.