ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Abonelerin sayaçlarında sahtekarlık yapan KIB-TEK çalışanı tutuklandı

Abonelerin sayaçlarında sahtekarlık yapan KIB-TEK çalışanı tutuklandı

Mağusa'da KIB-TEK Bölge Amirliği'nde elektrik teknisyeni Ali Dalkıran 2015 ile 2018 yılları arasında 14 abonenin sayaçlarında sahtekarlık yapıp 1 abonenin de elektrik borcunu yatırmak yerine sirkat ettiği gerekçesi ile tutuklandı.

Yayın Tarihi: 29/05/19 08:02
okuma süresi: 2 dak.
Abonelerin sayaçlarında sahtekarlık yapan KIB-TEK çalışanı tutuklandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da KIBTEK çalışanı Ali Dalkıran 14 abonenin sayaçları üzerinde sahtekarlık yaptığı gerekçesi ile 1 aboneden ise elektrik borcunu ödemek için aldığı 5 bin TL'yi kurum veznesine yatırmayarak sirkat ettiği tespit edildi. Yapılan şikayet üzerine polis tarafından tutuklanan Dalkıran dün " Evrak sahteleme", "Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme", "Emanetçi tarafından sirkat" ve "Görevini kötüye kullanma" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından zanlı Ali Dalkıran'ın 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

POLİS SORUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ mahkemede verdiği ifadesinde, zanlının 2015- 2018 yılları arasında KIBTEK Gazimağusa Bölge Amirliği'nde Elektrik Teknisyeni olarak görev yaptığı sırada 14 abonenin sayaçları üzerindeki aylık tüketim miktarlarını normal tüketim miktarından daha az olarak el bilgisayarına girip faturalanmasını sağladığını kaydetti. Ayrıca zanlının yine 14 abonenin sayaçları değiştikten sonra sayaç montaj ve değişim belgesine sayaçların üzerindeki tüketim miktarını düşük yazıp kuruma vermek sureti ile evrak sahteleme, tedavüle sürme ve görevini kötüye kullanma suçlarını işlediğini belirten Saydağ, 1 aboneden de elektrik borcuna yatırmak için aldığı yaklaşık 5 bin TL'yi şahsın borcuna yatırmayıp sirkat ettiğini belirtti. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Saydağ, zanlı Ali Dalkıran'ın 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.