EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"TC Milli Savunma Bakanı Akar: S-400 teslimatının Haziran'a yetişmeme ihtimali var"

"TC Milli Savunma Bakanı Akar: S-400 teslimatının Haziran'a yetişmeme ihtimali var"

Kıbrıs İktisat Bankası, 29 Mayıs'a ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 29/05/19 07:20
okuma süresi: 2 dak.
"TC Milli Savunma Bakanı Akar: S-400 teslimatının Haziran'a yetişmeme ihtimali var"
A- A A+
İktisatbank'ın 29 Mayıs'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Son dönemlerde alıştığımız aksine, TL ve TL cinsi yatırım araçları dün gelişmekte olan ülke piyasalarından pozitif ayrıştı. Dolar endeksinin değer kazandığı, Güney Afrika Randı'nın %2 düştüğü bir günde, TL'nin olumlu yönde ayrışmasının arkasında mutlak surette bir haber olması gerekiyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 teslimatının Haziran ayına yetişmeme ihtimalinin altını çizerken, teslimatının önümüzdeki aylarda gerçekleşeceği yer veridi.

Söz konusu hava savunma sisteminin alınmasına karşı çıkan ve yaptırım kartını gösterme tehdidinde bulunan ABD'nin, teslimatın gecikmesinde bir rolü olup olmadığını henüz bilemiyoruz. Yine de, S-400'lerin Haziran'da gelmeyecek olması piyasalar açısında olumlu bir haber olarak algılandı.

S-400 teslimatının gecikmesi ile, Ekim-Kasım aylarında NATO bünyesinde oluşturulacak çalışma grubunda konunun tekrar ele alınacağı ve ABD-Türkiye hatta NATO ilişkilerini zorlayan sürecin bir anlaşma zemini üzerinde ele alınacağı beklentisi piyasa kulislerine yansıdı.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 29 Mayıs 2019 - Çarşamba

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.