KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Miyazaki yapımı "Spirited Away" 18 yıl sonra tekrar vizyonda

Miyazaki yapımı "Spirited Away" 18 yıl sonra tekrar vizyonda

Hayao Miyazaki ve Studio Ghibli'nin en özel yapımlarından Spirited Away, orijinal vizyonunun 18 yıl sonrasında Çin'deki sinema salonlarında ilk kez gösterime giriyor.

Yayın Tarihi: 29/05/19 12:30
okuma süresi: 2 dak.
Miyazaki yapımı "Spirited Away" 18 yıl sonra tekrar vizyonda
A- A A+
Çin ve Japonya arasındaki ilişkilerin yumuşamasıyla birlikte, geçtiğimiz aralık ayında My Neighbor Totoro filmi ülkede ilk kez vizyondaydı. Spirited Away, Çin'de gösterilecek ikinci Miyazaki animesi ve gişe performansıyla uzun yıllar elinde tuttuğu bir rekoru geri alabilir.

Miyazaki'nin düşsel aleminin içinde kaybolduğumuz 2001 yapımı Spirited Away, En İyi Animasyon Film Oscar'ıyla ödüllendirilmişti. Uzun yıllar boyunca, dünya genelinde en yüksek gişe hasılatına sahip anime film olan Spirited Away'i geride bırakan yapım 2016'da vizyona giren Makoto Shinkai filmi Your Name olmuştu. Hayao Miyazaki klasiği Spirited Away, eğer Çin'deki ilk vizyonunda Totoro'nunkine benzer bir performans sergilerse, bir kez daha unvanını geri alacak.

Yeni Miyazaki filmi How Do You Live?'in hazırlıkları da devam ediyor. Bu film, Miyazaki'nin 2013 yapımı Wind Rises'tan bu yana çektiği ilk uzun metraj anime olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.