ALSANCAK
okuma süresi: 2 dak.

Kayıp sansar Alsancak Milli Parkı'nda bulundu!

Kayıp sansar Alsancak Milli Parkı'nda bulundu!

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, sabah saatlerinden itibaren aranan sansarın bulunduğu bildirdi.

Yayın Tarihi: 29/05/19 14:57
okuma süresi: 2 dak.
Kayıp sansar Alsancak Milli Parkı'nda bulundu!
A- A A+
Girne Postası – Sosyal Medya

Dernek Başkanı Sarpten, Taşkent Doğa Parkı ile istişare içinde yaptıkları aramalar sonucunda, sansarın Alsancak Özgürlük Parkı'nda bulunduğunu belirtti.

Sarpten'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Kemirme huylarından ötürü çevreye zarar verebilen ve aynı zamanda da doğal yaban hayat üzerinde tehdit oluşturma potansiyeli taşıyan bu memeli türünü Alsancak Özgürlük Parkı'nda Prof. Dr. Salih Gücel ile farklı bir çalışma yaptığımız esnada tespit ettik ve yakalayabildik. 1190 Yaban Hayat Destek Hattı'nı arayarak süratle rehabilitasyon uzmanı biyolog arkadaşlara teslim ettik. Veteriner muayenesi yapıldıktan sonra daha detaylı açıklama yapılacaktır. Bu canlıların ülkeye sokulması son derece sakıncalı olduğu halde öğrendiğimiz kadarıyla ülkedeki petshoplar aracılığıyla getirilen kayıtlı 2 sansar vardır. Şüphesiz bir o kadar da kayıtsız var! Bu olay bir kez daha göstermiştir ki ülkenin doğasında ait olmayan bu ve benzeri hayvanların izinli/izinsiz hiçbir suretle ülkeye sokulmamalıdır. Anlaşılan o ki, sadece insanlar için değil, Kuzey Kıbrıs hayvanlar için de sorma gir hanına dönüşmüştür."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.