ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Galata ile Ormancıoğlu 7 gün daha tutuklu kalacak

Galata ile Ormancıoğlu 7 gün daha tutuklu kalacak

Ötüken'de Narkotik polisinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 3 kilo 700 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ile yakalanan Salih Galata ile Şefik Ormancıoğlu hakkındaki tutukluluk emri 7 gün daha uzatıldı.

Yayın Tarihi: 01/06/19 09:25
okuma süresi: 4 dak.
Galata ile Ormancıoğlu 7 gün daha tutuklu kalacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

İskele'ye bağlı Ötüken'de Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 3 kilo 700 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan zanlılar Salih Galata ile Şefik Ormancıoğlu dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Polis soruşturmasının devam etmesi nedeni ile mahkeme zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

ZANLILARA AİT TELEFON DÖKÜMLERİ BEKLENİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım mahkemede verdiği ifadesinde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan bir bilgide, zanlı Salih Galata ve Şefik Ormancıoğlu'nun tasarruflarında uyuşturucu madde olduğunu ve zanlıların uyuşturucu maddeleri satmak için Pazar arayışında olduklarının öğrenildiğini kaydetti.

27 Mayıs tarihinde saat 11:00'de zanlı Galata'nın gösterimi ile Ötüken'de kendi ikametinin 100 metre ilerisinde yarım inşaatın yanında gömülü vaziyette 10 kalıp halinde 2 kilo 300 gram hint keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunduğunu belirten Yıldırım, zanlı Galata'nın ikametgahında yapılan aramada ise ikametgahın avlusunda bulunan balıkçı teknesinin ön dolabında 4 kalıp halinde 250 gram daha hint keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını anımsattı. Zanlı Şefik Ormancıoğlu'nun ikametgahında yapılan aramada ise ikametgahın garaj bölümünde naylon poşet içerisinde bez ve kağıt havluya sarılı 5 kalıp halinde 1 kilo 150 gram hint keneviri ile poşet içerisinde eldivenlerin tespit edildiğini söyleyen Yıldırım, yürütülen soruşturmada zanlı Salih Galata'nın söz konusu uyuşturucu maddeleri 12 Mayıs 2019 tarihinde Dipkarpaz'da Zafer Burnu'nda balık avladığı sırada deniz kenarında kayalar üzerinde mavi renk bidon içerisinde bulduğunun tespit edildiğini ve zanlının ilk etapta kaçtığının gece saatlerinde ise yeniden giderek söz konusu uyuşturucu maddeleri alıp Öteken'e getirdikten sonra Şefik Ormancıoğlu ile birlikte ayırıp gömdüğünü itiraf ettiğini açıkladı. Zanlıların verdikleri gönüllü ifadelerinde haklarındaki suçu itiraf ettiklerini kaydeden Yıldırım, zanlı Galata'nın gösterimi üzerine Zafer Burnu'nda yapılan aramada uyuşturucu maddelerin içinde bulunduğu mavi bidonun bulunurken, bölgede 5 kalıp halinde 1 kilo 150 gram daha hint keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını açıkladı. Uyuşturucu maddeler ve maddelerin içinde muhafaza edildiği bez ve kağıt havluların analize gönderildiğini kaydeden Yıldırım, zanlıların cep telefonları ile ilgili GSM operatörlerinden telefon dökümleri için gerekli taleplerin yapıldığını ancak henüz dökümlerin ellerine ulaşmadığını kaydetti. Alınması gereken ifadelerin olduğuna dikkat çeken Yıldırım zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. İddia Makamı adına davada hazır bulunan Savcı Ahmet Özlemler tutukluluk süresi talebini 7 gün ile sınırlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.