ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sayaçlarla oynadığı iddia edilen KIB-TEK çalışanı hakkındaki şikayetler arttı

Sayaçlarla oynadığı iddia edilen KIB-TEK çalışanı hakkındaki şikayetler arttı

Mağusa'da KIB-TEK Bölge Amirliği'nde elektrik teknisyeni olarak çalışan Ali Dalkıran hakkındaki şikayetçi sayısı arttı. Dalkıran'ın çalıştığı süre içerisinde birçok kişiden para temin edip sirkat ettiği iddia ediliyor.

Yayın Tarihi: 01/06/19 09:45
okuma süresi: 3 dak.
Sayaçlarla oynadığı iddia edilen KIB-TEK çalışanı hakkındaki şikayetler arttı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 14 abonenin sayaçları üzerinde sahtekarlık yaptığı ve 1 aboneden ise elektrik borcunu ödemek için aldığı 5 bin TL'yi kurum veznesine yatırmayarak sirkat gerekçesi ile KIBTEK çalışanı Ali Dalkıran tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yarıç karşısına çıkarıldı. " Evrak sahteleme", "Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme", "Emanetçi tarafından sirkat" ve "Görevini kötüye kullanma" suçlaması ile hakkında soruşturma yürütülen Dalkıran'ın tutuklandığı haberlerinin ardından hakkındaki şikayetçi sayısı arttı. Polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından zanlı Ali Dalkıran'ın tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

ÇEŞİTLİ GEREKÇELERLE 23 BİN 880 TL SİRKAT ETTİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ mahkemede verdiği ifadesinde, zanlının 2015- 2018 yılları arasında KIBTEK Gazimağusa Bölge Amirliği'nde Elektrik Teknisyeni olarak görev yaptığı sırada 14 abonenin sayaçları üzerindeki aylık tüketim miktarlarını normal tüketim miktarından daha az olarak el bilgisayarına girip faturalanmasını sağladığını kaydetti. Ayrıca zanlının yine 14 abonenin sayaçları değiştikten sonra sayaç montaj ve değişim belgesine sayaçların üzerindeki tüketim miktarını düşük yazıp kuruma vermek sureti ile evrak sahteleme, tedavüle sürme ve görevini kötüye kullanma suçlarını işlediğini belirten Saydağ, 1 aboneden de elektrik borcuna yatırmak için aldığı yaklaşık 5 bin TL'yi şahsın borcuna yatırmayıp sirkat ettiğini belirtti. Zanlının tutuklandığı yönündeki haberlerin sosyal medya ve basın aracılığı ile duyulmasının ardından zanlı hakkında 2 kişinin daha şikayetçi olduğunu belirten Saydağ, şikayetçilerden birinin 2017 yılında evine elektirik bağlatacağı gerekçesi ile zanlının 4 bin 880 TL para temin ettiği ancak elektriği bağlatmadığını, bir başka şikayetçinin ise 2016- 2017 yılları arasında zanlının aylık faturaları yatıracağı gerekçesi ile 7 bin 500 TL aldığını iddia ettiğini söyledi. 14 abonenin ikisinden temin edilen ifadelerinde ise zanlının 1 aboneden bin 500, öteki aboneden ise 10 bin TL aldığının iddia edildiğini kaydeden Saydağ, zanlı hakkındaki iddiaların yürütülen soruşturma kapsamında araştırıldığını belirtti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirten Saydağ, Ali Dalkıran'ın 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. İddia Makamı talep edilen tutukluluk süresini 3 gün ile sınırlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.